Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Низку виїзних нарад Ірина Пашко розпочала з Шишак та Великої Багачки

DSC_0066

На Полтавщині начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ірина Пашко розпочала проведення низки виїзних нарад про передачу функцій державної реєстрації. Про це повідомили в ГТУЮ у Полтавській області.

Перші такі наради вже відбулися для голів сільських, селищних та районних рад, районних державних адміністрацій, представників об’єднаних територіальних громад у Шишацькому та Великобагачанському районах. Головні питання – передача повноважень щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та бізнесу органам місцевого самоврядування.

Участь в обговоренні взяли заступник начальника ГТУЮ з питань державної реєстрації Людмила Григор’єва та директор Полтавської філії державного підприємства «Національні інформаційні системи» Світлана Сердюк.

“Сьогодні слід чітко розуміти, що ми перебуваємо на шляху реформування нашої країни. У рамках процесу децентралізації Міністерство юстиції передає всі повноваження з реєстрації бізнесу й нерухомості місцевим органам влади”, – зазначила Ірина Пашко.

Під час наради вона наголосила на необхідності забезпечення оперативного підключення нових суб’єктів державної реєстрації прав до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань і Державного реєстру речових прав на нерухоме майно шляхом розроблення та затвердження відповідного графіку.

Перейти до вмісту