Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина Фотогалерея 

Валерій Головко привітав із Різдвом дітлахів, які відпочивають у «Сонячному»

Напередодні Різдва Христового, 6 січня, голова Полтавської ОДА Валерій Головко відвідав оздоровчий комплекс «Нафтохімік», зокрема дитячий табір «Сонячний»,  ПАТ «УКРТАТНАФТА». Зі святом він привітав дітей пільгових категорій, які перебувають на оздоровленні та відпочинку.

Валерій Головко привітав з Різдвом Христовим та подарував малечі  набори розвиваючих ігор, солодощі. Також до привітань долучились депутат обласної ради, голова профкому ПАТ «УКРТАТНАФТА» Василь Хоменко, керівник апарату ОДА Микола Білокінь. 

Разом із дітлахами вони переглянули різдвяну казку.

Зараз у «Сонячному» відпочиває 101 дитина пільгових категорій. Це – діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, із багатодітних сімей, діти учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.

Цього разу відпочити на зимових канікулах поїхали ті, хто влітку не побував у дитячих оздоровчих закладах. Загалом, як наголосив начальник управління сім’ї, молоді та спорту ОДА Олександр Буцький, взимку за кошти обласного бюджету на Полтавщині планують оздоровити 223 дитини.

«Зараз ми можемо оздоровити майже 49 відсотків із загальної кількості дітей пільгових категорій. Вартість однієї путівки – 6 300 грн із урахуванням санаторно-курортних послуг. На жаль, Великобагачанський, Диканський та Чорнухинський райони відмовились від путівок, а Кременчук із виділених 15 використав лише 4», – додав Олександр Буцький.

В оздоровчому таборі «Сонячний» дітлахи відпочивають із 27 грудня до 16 січня. Вони мають 6-разове харчування. До речі, для кожної із вікових груп – від 6 до 11 років та від 11 до 17 років – визнають об’єм порції. Про це розповів директор табору «Сонячний» Віталій Вілівчук.

«Ми один із небагатьох таборів, який працює взимку. За одну зміну ми можемо оздоровити близько 500 дітей. Зараз – 106, із них понад 100 – пільгових категорій. У «Сонячному» для малечі підготували насичену пізнавально-розважальну програму. Приміщення опалюють, навіть коли немає дітей, щоб підтримувати відповідну температуру. Лікувальна база – одна із найкращих на Полтавщині», – зазначив Віталій Вілівчук.

Перейти до вмісту