Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Пленарне засідання третьої сесій обласної ради сьомого скликання

 

Сьогодні о 10:00 у Полтаві розпочалось пленарне засідання третьої сесії обласної ради сьомого скликання.

Нагадаємо, 18 січня голова обласної ради Олександр Біленький видав розпорядження про скликання третьої сесії обласної ради сьомого скликання.

Зі 84 депутатів зареєструвалися 76. Ті, які відсутні, за словами голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького, мають поважні причини.

Сесію розпочали з хвилини мовчання, якою вшанували пам’ять голови Полтавської обласної організації інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій Івана Лантуха, який днями пішов з життя та пам’ять Героїв Крут.

Сесійна зала переповнена  – на засіданні велика кількість представників від громадськості.

Перед розглядом питань порядку денного – традиційно вручили ряд нагород та відзнак. Зокрема, Семенівського сільського голову Людмилу Мілошевич нагородили орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня. Подяку від Мінсоцполітики отримав Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір. Він, у свою чергу, вручив кілька нагород людям, яких відзначив патріарх Філарет.

Відзнаку з рук Владики отримав боєць батальйону «Азов», а нині заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко, Орден Князя Володимира ІІІ ступеня за заслуги відродження української церкви і духовності вручили голові Громадської ради при Полтавській ОДА Володимиру Голубу.

А за активну громадську позицію і за волонтерство медалями «За жертовність і любов до України» нагородили волонтерів Віру Маслак та Івана Данилевського.

Депутати планують розглянути наступні питання:

1. Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2015 рік.
2. Про обласний бюджет на 2016 рік (приведення у відповідність до Закону України від 25 грудня 2015 року № 928VІІІ “Про Державний бюджет України на 2016 рік”).
3. Про презентацію результатів дослідження перспектив та стратегії розвитку ПОКП “Аеропорт-Полтава”
4. Про Регламент Полтавської обласної ради сьомого скликання.
5. Про Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б., Генерального прокурора України Шокіна В.М., заступника Генерального прокурора України Д.Сакварелідзе, Голови Центральної виборчої комісії Охендовського М.В.
6. Про депутатський запит депутата обласної ради Скочка В.М.
7. Різне.

На сесію запрошені: голова обласної державної адміністрації, заступники голови обласної державної адміністрації, міські голови міст обласного значення, голови районних рад, голови районних державних адміністрацій, керівники департаментів, управлінь і відділів облдержадміністрації, керівники обласних організацій, установ, підприємств, які мають відношення до питань, що розглядаються на сесії, міські голови міст районного значення та селищні голови, керівники профспілкових органів області, громадських організацій, представники засобів масової інформації.

Перейти до вмісту