Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині учасники АТО, афганці та інші пільговики отримають адресну грошову допомогу на перевезення

Сьогодні анонсували обласну Програму адресної допомоги – відшкодування проїзду в міжміському та міжобласному транспорті на відстань понад 50 кілометрів. Про це повідомив голова Полтавської ОДА Валерій Головко під час наради. Участь в обговоренні взяли голова обласної ради Олександр Біленький, його заступник Анатолій Ханко, перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький, заступник голови ОДА Олег Пругло, очільники департаментів, учасники АТО, активісти.

“Завдяки цій обласній Програмі забезпечемо перевезення пільгових категорій на маршрутах від 50 км, тобто міжміському та міжобласному сполученні. На жаль, обласний бюджет має фінансові обмеження. Я сподіваюся, що цю Програму винесемо на сесію обласної ради 29 січня, депутати якої підтримають нашу ініціативу, і відразу розпочнемо її реалізовувати”, – зазначив Валерій Головко.

Директор департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко представила проект обласної Програми.

“Право на пільгове перевезення в області мають 117 тис громадян. Це – учасники бойових дій, інваліди війни, особи, які супроводжують інваліда І групи, діти з багатодітних сімей, інваліди всіх груп, батьки загиблих військовослужбовців, інваліди військової служби. Ми пропонуємо надання адресної допомоги шляхом виплати компенсацій за проїзд автомобільним транспортом пільговикам на міжміських та обласних маршрутах загального користування на 2016 рік. Автотранспортні підприємства забезпечують видачу талонів та адресних квитків на проїзд”, – зазначила Людмила Корнієнко.


Тобто пільговик купуватиме за власні кошти квиток у автотранспортному підприємстві, де буде вказано прізвище та ініціали, а також номер пільгового посвідчення. Із цим квитком у зручний час протягом року пільговик звертається в органи соціального захисту населення за місцем проживання, заповнює бланк заяви і вказує зручний метод оплати відшкодування – на банківську картку або через відділення зв’язку. Відшкодування виплачуватимуть протягом 10-15 днів. Єдине обмеження – одній людині за рік компенсують 50 поїздок.

Загалом, як наголосив Анатолій Ханко, з обласного бюджету необхідно виділити близько 8 мільйонів гривень.

Аналогічні програми приймуть на рівні всіх районів, оскільки міжміські перевезення на відстань від 50 кілометрів за законом перебувають у компетенції райдержадміністрацій. На сьогодні такі програми вже прийняли Лубенський, Гадяцький, Шишацький, Чутівський, Семенівський райони, міста Миргород і Лубни.

Нагадаємо, що 23 січня учасники АТО та афганці заблокували рух на автовокзалі та перекрили дорогу Київ-Харків, щоб привернути увагу влади до вирішення питань пільгових пасажирських перевезень.

Фото: Анна Чапала

Перейти до вмісту