Ви тут:
Відео Головне Культура Освіта Полтавщина прес-онлайн-конференція Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині анонсували проведення Всеукраїнського (ХІІ Всекримського) конкурсу учнівської та студентської творчості присвяченого Лесі Українці

27 лютого об 11.00 годині  у ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» (ПУЕТ) відбудеться урочисте відкриття І Всеукраїнського (ХІІ Всекримського) конкурсу учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», присвяченого Лесі Українці. Про це, під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, розповіли голова ГО Педагогічний центр “Академія” Олена Ульяніч та організатор конкурсу “Змагаймось за нове життя” в АР Крим Тетяна Захарова.

25 лютого виповнюється 145 років від Дня народження Лесі Українки – однієї із центральних постатей в історії української національної культури. У зв’язку з цим та враховуючи зростаючу популярність дитячого конкурсу й розширення географії його проведення, Міністерство культури України разом з ГО Педагогічний центр «Академія» (м. Полтава) при сприянні Міністерства освіти і науки України ініціюють проведення І Всеукраїнського (ХІІ Всекримського) конкурсу учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», присвяченого Лесі Українці”, – розповіла Ульяніч.

Вона зазначила, що конкурс був  започаткований відомою громадською діячкою п. Марією Фішер – Слиж (Торонто, Канада) та 10 років проводився в Автономній Республіці Крим Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України (Кримська філія) і Всекримським товариством зв’язків з українцями за межами України (Товариство «Україна – Світ»). Минулого року за ініціативи ГО Педагогічний центр «Академія», ПНВК «Паросток» ХІ Всекримський (І Регіональний) конкурс «Змагаймось за нове життя!» (Леся Українка) був перенесений та успішно проведений у місті Полтаві за підтримки Полтавської ОДА, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому, Управління освіти Полтавського міськвиконкому, Музею родини Драгоманових у Гадячі, ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» (ПУЕТ), телевізійної студії «Місто», Обласної державної телерадіокомпанії «Лтава», театру «Чемоданчик», громадських організацій: «Кримська діаспора» (м. Київ), ІДЦ «Інтеграція і розвиток» (м. Київ), громадської організації «Інститут розвитку громадянського суспільства» (м. Коломия), громадських організацій та людей, небайдужих до виховання підростаючого покоління.

“Конкурс став справжнім святом для учнів і студентів Полтавщини. Більше 400 конкурсантів, їх учителі, викладачі та батьки стали учасниками дійства, що засвідчило неабиякий інтерес молоді до життя й творчості великої української поетеси Лесі Українки. А поїздка переможців до Гадяцького музею родини Драгоманових стала традиційним продовженням знайомства школярів та студентів з осередками збереження культурної спадщини письменниці та її родини на теренах України”, – наголосила Тетяна Захарова.

Конкурс «Змагаймось за нове життя!» це відкрите добровільне змагання учнівської та студентської молоді за визначеними номінаціями: «твір», «науково-пошукова робота», «декламація», «інсценізація», «малюнок», «аудіовізуальний твір», «вокал»), де головною метою є:

– сприяння глибшому ознайомленню та вивченню молоддю спадщини великої української поетеси Лесі Українки;

– виховання  відповідальності за збереження місцевих пам’яток культури;

– виховання почуття патріотизму, національної гідності та особистої відповідальності за прийдешнє нашої Батьківщини.

“Цього року Конкурс набуває Всеукраїнського статусу та проводиться за участі школярів та студентів не тільки Полтави та Полтавської області, а й інших регіонів України, які в он-лайн режимі долучаться до змагання.

Переможці отримають дипломи, цінні подарунки, заохочувальні призи, для них буде організовано традиційну екскурсію до Гадяцького музею родини Драгоманових, де є меморіальна кімната Лесі Українки. А також буде проведений конкурс – фестиваль у місті Києві”, – зазначила Захарова.

По закінченню конкурсу усі учасники отримають сертифікати, а переможці — дипломи І, ІІ, та ІІІ ступенів.

Детальніше про відкриття І Всеукраїнського (ХІІ Всекримського) конкурсу учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», присвяченого Лесі Українці дивіться у ВІДЕО

Перейти до вмісту