Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

“Ми маємо детально проаналізувати причини зменшення екологічного податку у 2015 році”, – Євгеній Холод

DSC_0094

Комісія з питань екології та раціонального природокористування облради має детально проаналізувати причини зменшення розміру екологічного податку у 2015 році, щоб у перспективі збільшити надходження до обласного бюджету. Про це повідомив перший заступник голови Полтавської обласної ради Євгеній Холод під час наради.

Мова йшла про причини зменшення сплати екологічного податку основними бюджетоутворюючими підприємствами області, зокрема Єристівським гірничо-збагачувальним комбінатом. Нагадаємо, що минулого тижня вже обговорювали це питання.

Як повідомив заступник начальника управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДФС у Полтавській області Юрій Авдєєнко, внаслідок висновку Інституту гігієни та медичної екології імені О.М.Марзєєва НАМН України підприємство не в повному розмірі сплачує екологічний податок до бюджету області.

“Так, за 2015 рік Єристівський ГЗК не доплатив екологічного податку на суму понад 43 млн грн”, – додав Юрій Авдєєнко.

Заступник директора ГУ Держсанепідемслужби у Полтавській області Андрій Кобеляцький наголосив, що із висновком Інституту не ознайомлені.

“Ми не маємо можливості ознайомитися, почитати відповідний висновок. Останній – власність підприємства. Лише Комісія з питань екології та раціонального природокористування може зробити відповідний запит”, – розповів Андрій Кобеляцький.

Заступник директора департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олександр Ткаченко твердить, що Департамент подібних висновків та дозволів Єристівському ГЗК не надавав.

Євгеній Холод наголосив, що необхідно підготувати запит.

“Ми маємо підготувати запит Єристівському ГЗК про надання пояснення та підтверджуючих документів стосовно зменшення сплати екологічного податку у 2015 році”, – зазначив він.

Перейти до вмісту