Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Зіньківський дитячий будинок-інтернат отримав спеціальне реабілітаційне обладнання, яке допоможе зміцнити здоров’я вихованцям (ФОТО)

Учора заступник голови Полтавської облдержадміністрації Олег Пругло відвідав вихованців Зіньківського дитячого будинку-інтернату ім. О. В. Синяговського у рамках заходів, які в області відбуваються з нагоди відзначення  Міжнародного дня людей з інвалідністю.

До дітлахів з особливими потребами, які виховуються в цьому інтернатному закладі, гості з області приїхали не з порожніми руками. Діткам привезли спеціальне реабілітаційне обладнання, на закупівлю якого з обласного бюджету було виділено 97,5 тисяч гривень у рамках обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013–2020 роки. Йдеться про велосипед для дітей з ДЦП, гірку для занять з м’ячем, карусель для візочників,  що дозволять зміцнити фізичний стан вихованців та впровадити нові методи фізичної та соціальної реабілітації. Окрім того, малечі привезли солодощі, дитячі книги, розмальовки та іграшки.

Загалом нинішнього року на потреби цього соціального закладу було виділено з обласного бюджету 517 тис. грн. Ці кошти витратили на придбання пральної машини, ремонт санітарно-гігієнічних кімнат, облаштування  вимощення навколо приміщень та завершення  реконструкції котельні з встановленням твердопаливного котла. До речі, використання в опалювальний сезон саме такого енергозберігаючого котла дозволить скоротити обсяги споживання природного газу на  40 тис. м3 та зекономити бюджетні кошти в сумі 340 тис. грн.

Довідка. На сьогодні в інтернатній установі перебуває 131 вихованець. З них 47 дітей віком до 18 років (одна дитина-сирота та 24 дітей, позбавлених батьківського піклування) і 84 підопічних старші за 18 років. Чисельність працівників інтернатної установи становить 126 осіб.

В поточному році на утримання установи затверджено 8 мільйонів 146,6 тис. грн., що включає в себе загальні витрати на повне державне утримання вихованців. Понад 102 тисячі гривень цього року були виділені з обласного бюджету на оздоровлення 22 вихованців у Дитячому оздоровчому центрі санаторного типу «Миргородський» (с. Олефірівка Миргородського району).

Директор Зіньківського  дитячого  будинку-інтернату  ім. О. В. Синяговського —  Приступа Марина Олексіївна.

За матеріалами Полтавської ОДА

Фото Анни Чапали

Перейти до вмісту