Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У Полтаві пройшов інформаційний день у межах Програми ЄС «Горизонт 2020»

9 грудня у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка пройшов інформаційний день Національного контактного пункту програми Європейського Союзу «Горизонт 2020» за напрямом «Безпечна, чиста та ефективна енергія». Про це повідомили у вузі.

Інформаційний день зібрав представників семи вищих навчальних закладів України – ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія», ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Кіровоградський національний технічний університет,Кременчуцький національний університет імені М. Остроградського, Полтавський національний педагогічний університету імені В.Г. Короленка, Сумський державний університет, Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова.

Зацікавленість до участі в заході проявили представники Полтавської обласної державної адміністрації, ГО «Міжнародна асоціація зі сприяння сталого розвитку півдня України «Євростратегія», НВП «Radiy», ТОВ інжинірингової компанії «Endervour», інженерно-будівельної компанії «Терма steel».

Представники НКП при ПолтНТУ розповіли про основні інструменти та можливості програми «Горизонт 2020», а також про тематичні пріоритети, які визначає Європейська Комісія у проваджені інноваційної діяльності. Також обговорили Робочу програму за пріоритетним напрямом «Безпечна, чиста та ефективна енергія», яка містить в собі завдання на 2016-2017 р.

Викладач СумДУ Віра Шендрик висвітлила досвід свого університету з реалізації грантових проектів з енергозбереження, основаних на впроваджені комп’ютерних технологій з контролю за споживанням енергоносіїв. 

Представник НКП Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Дзумедзей Роман представив не лише пріоритети ЄС за напрямом «Індустріальне лідерство», а і досвід свого навчального закладу по роботі з міжнародними грантами, зокрема, приклад успішної реалізації проекту із енергозбереження NATO SPS.

Захід проходив у форматі круглого столу, де кожен мав змогу отримати відповіді на запитання та висловити свої думки в процесі обговорення доповідей та виступів.

Перейти до вмісту