Ви тут:
Головне Економіка Кримінал Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві прагнуть викоренити наркоманію

DSC03355

Міська влада Полтави та поліція міста об’єдналися, щоб викоренити  та побороти розповсюдження наркоманії в обласному центрі, особливо серед дітей. Про це, зокрема, йшлося на прес-конференції міського голови Олександра Мамая та начальника Октябрського РВ ГУ НП в Полтавській області Олександра Терели.

Навіть анонімно полтавців просять повідомляти про такі “точки збуту” наркотичних речовин.

Наркозалежним будуть надавати психологічну підтримку, батьки можуть попросити виїхати психологів за тел. 1580, що працює цілодобово у Полтаві.  Найголовніше завдання – зберегти молодь від негативного впливу, батьків просять оперативно повідомляти, якщо дитина веде себе неадекватно. Психолог поспілкується з дитиною, у т.ч. анонімно.

Можновладці хочуть об’єднати всіх полтавців та просять громадськість долучитися до боротьби з наркоторговцями.

Раніше поліція навіть “кришувала” полтавські наркопритони, – зазначив Мамай. Але якщо полтавці об’єднаються, то зможуть контролювати боротьбу з наркоманією. За тиждень акції до влади вже звернулося 40 небадужих полтавців:

На сьогодні 3 тисячі полтавців  офіційно перебувають на обліку в наркодиспансері, причому кожна п’ята – жінка. 95% наркоманів – молодь 15-30 років, вперше пробували наркотики у дитинстві. Насправді  цифру наркозалежних полтавців як мінімум треба помножити на 5, – відзначив Мамай.

Перейти до вмісту