Ви тут:
Головне Медицина Полтавщина Суспільство Фотогалерея 

Всесвітній день боротьби зі СНІДом полтавці відзначили безкоштовним тестуванням

IMG_1030

1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, у центрі Полтави анонімно і безкоштовно проводили тестування на ВІЛ/СНІД.

Благодійна організація «Світло Надії», Полтавський облцентр профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом щорічно проводить таку акцію. Волонтери інформували полтавців, роздавали буклети, запрошували на експрес-тестування та роздавали безкоштовно засоби контрацепції.

Біля портативної лабораторії біля підземного торговельного центру  «Злато Місто» вишукувалася черга з молодих людей, які прагнули перевірити себе на наявність вірусу імунодефіциту.

За статистикою, майже 80% нових випадків захворювання припадає на статевий шлях інфікування, тож треба вести розумне статеве життя.

“Ми прагнемо сформувати у молоді стереотип – “Немає презервативу – немає сексу”, – відзначив керівник напрямку адвокації БО “Світло надії” Сергій Жук.

На сьогодні за офіційними даними 1241 полтавець перебуває на обліку з ВІЛ-позитивним діагнозом, по області ця цифра сягає 3 192 людей. З початку року на Полтавщині від СНІДу померло 76 людей.

IMG_1027

IMG_1032

IMG_1034

IMG_1036

IMG_1037

Перейти до вмісту