Ви тут:
PROвсе 

10 способів покращити сигнал Wi-Fi вдома

How-to-Fix-Wifi-Issues-on-Mac-OS-X-Yosemite

Вогні гірлянд на новорічних ялинках можуть сповільнювати швидкість інтернету, свідчать дані компанії Ofcom. Згідно з ними, бездротові мережі в квартирах і офісах часто неправильно налаштовані або страждають від “втручання” іншої електроніки, на кшталт радіоняні чи мікрохвильової печі. Ofcom запустив безкоштовний додаток під назвою Wi-Fi Checker, який дозволяє перевірити якість сигналу і пропонує способи його покращити, повідомляє ВВС.

Тож пропонуємо 10 способів, щоб посилити сигнал вашого Wi-Fi.

1. Придбайте новий маршрутизатор

Маршрутизатори, які надають провайдери разом з інтернет-пакетами, зазвичай мають досить пристойну якість. Новітні пристрої дозволять покращити продуктивність вашого інтернет-з’єднання.

2. Переставте маршрутизатор

Деяким це може видатись очевидним, але чим вище – тим краще. Тож ставте ваш маршрутизатор якнайвище – на верхньому поверсі будинку, зверху на меблях і ближче до середини будинку. Ніколи не ставте його на підлогу, якщо хочете мати хороший сигнал.

http://ichef.bbci.co.uk/news/ws/624/amz/worldservice/live/assets/images/2015/09/13/150913035312_cn_cyber_internet_640x360_reuters_nocredit.jpg

3. Змініть канал на маршрутизаторі

Цей спосіб – більш технічний, але більшість маршрутизаторів зараз мають дві частоти (за додатковою інформацією зверніться до інструкції для користувача). Здебільшого більшість маршрутизаторів працюють на частоті 2,4 ГГц, але так само працюють багато інших побутових приладів, таких як мікрохвильові печі, радіоняні, Bluetooth, системи відеоспостереження і бездротові телефони. Якщо ви зміните частоту на 5 ГГц, то матимете менше перешкод і сильніший сигнал. Ваш сусід, ймовірно, продовжуватиме користуватися частотою 2,4 ГГц, тож ви матимете ще на одну перешкоду менше.

4. Мінімізуйте втручання

Багато речей можуть вплинути на ваш сигнал Wi-Fi, тому Ofcom згадує про вогні казкових вогнів. Але будь-який електричний кабель може спричинити негативні наслідки, якщо він знаходяться на шляху сигналу, – так само, як і металеві двері, алюмінієві заклепки, утеплення стін, вода (акваріуми), дзеркала, галогенні лампи, шафи, цегла, скло і бетон.

5. Оновіть програмне забезпечення

Переконайтеся, що ваш маршрутизатор має останні оновлення. Програмне забезпечення постійно вдосконалюється, а новітні смартфони і ноутбуки, вочевидь, будуть підключатися на більш високих швидкостях до Wi-Fi, що має сильніший сигнал.

http://ichef.bbci.co.uk/news/ws/624/amz/worldservice/live/assets/images/2015/11/04/151104121140_computer_online_640x360_pa_nocredit.jpg

6. Подумайте про ретранслятори

Ретранслятори покращують наявний сигнал. Для цього можна використовувати старі маршрутизатори, але потрібні певні технічні навички. Найпростіше – купити ретранслятор. Крім того, якщо у вас старий маршрутизатор з антенами, ви можете купити новіші антени.

7. Поділитися з сусідами?

Якщо живете в багатоквартирному будинку і добре ладнаєте з сусідами, ви могли б разом купити новий маршрутизатор.

http://ichef.bbci.co.uk/news/ws/624/amz/worldservice/live/assets/images/2015/03/30/150330114616_lanka_free_wi_fi_640x360_bbc.jpg

8. Захистіть свій Wi-Fi

Якщо вам не подобаються сусіди, або якщо ви просто хочете мати захищену мережу, використовуйте інший протокол мережевого захисту – WPA/WPA2 замість WEP. Ви також можете обмежити кількість пристроїв.

9. Не рекламуйте свій Wi-Fi

Коли шукаєте відкритий Wi-Fi, то зазвичай бачите кілька варіантів (звичайно, залежно від того, де ви живете). Якщо ваша мережа не буде захищена, інші люди зможуть до неї підключитися. Ви можете зробити свою мережу приватною за допомогою паролю, але ви також можете ще більше її убезпечити, зайшовши на сторінку адміністрування та знявши відмітку з пункту “Enable SSID Broadcast”.

10. І якщо все інше не спрацює … візьміть фольгу

Цей спосіб трохи дивакуватий і не має наукового обґрунтування, але, здається, іноді таки працює. Просто візьміть на кухні трохи фольги і обмотайте нею задню частину маршрутизатора. Завантажте безкоштовну програму для перевірки сили сигналу Wi-Fi до і після.

http://ichef-1.bbci.co.uk/news/ws/624/amz/worldservice/live/assets/images/2015/07/13/150713064919_digital_jugaad_foil_624x351_girindranathjha.jpg

Перейти до вмісту