Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство Фотогалерея 

У Полтаві відзначили 55-річний ювілей хорової капели

p1260964

У Полтавському міському Будинку культури пройшов концерт Народної академічної хорової капели ветеранів війни та праці “Пам’ять серця” з нагоди 55-річного ювілею.

Як повідомляє прес-служба Полтавського МБК, колектив створений у жовтні 1960 року за ініціативою учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни. Спочатку це був невеличкий самодіяльний ансамбль, що налічував 14 чоловік. Поступово колектив розростався, зростав і мистецький рівень виконавців. 26 листопада 1982 року йому присвоєно звання “Народний самодіяльний колектив”.

“Нам – 55!”, – з гордістю запевняють хористи. Майже 2000 концертів провели за час своєї творчості. З вдячністю називаютьпрізвища  тих, хто ось уже більше 20 років залишається вірним капелі: Черних, Куколенко, Демченко, Славінська, Романенко, Колесова, Таран, Мізін, Паламарчук. Серед них – керівник капели Ірина Сук та концертмейстер колективу – Ірина Потапова.

За життєве і творче довголіття, душевну теплоту та щедрість талантів, широку пропаганду пісенної творчості, вагомий внесок у патріотичне і моральне виховання підростаючого покоління та з нагоди 55-ї річниці колективу хорову капелу ветеранів відзначили грамотою управління культури виконавчого комітету Полтавської міської ради.

Своїх колег по сцені  привітав Народний самодіяльний вокальний ансамбль “Червона гвоздика”.

Хорова капела – це дружний колектив вчителів, лікарів, військових, держслужбовців, які вийшли на заслужений відпочинок, але всіх їх об’єднує любов до пісні та бажання, аби їх пісні знали і любили майбутні покоління.

Перейти до вмісту