Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство Фотогалерея 

Полтавська молодь відвідала семінар “Якщо не я, то хто”

IMG_0701

Сьогодні у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка для лідерів шкільного та студентського самоврядування відбувся постійно діючий семінар “Якщо не я, то хто?”.  

Організатори заходу – студентська рада ПНПУ імені В. Г. Короленка та шкільна спілка лідерів м. Полтава – подібні семінари проводять вже не вперше.



Із відкриттям семінару “Якщо не я, то хто?” учасників привітав ректор ПНПУ імені В. Г. Короленка Микола Степаненко.

“Ми шукаємо собі заміну й підмогу у студентстві, що вони нашу справу продовжать. А студенти, у свою чергу, теж готують талановитих і креативних наступників. Той діалог, що з’явився між студентською радою нашого вишу та лідерами шкільного самоврядування, – промовиста подія. Презентація, розкіпаченість, орієнтування в житті – та чеснота, якою має володіти кожна молода людина. Переконаний, що цей творчий діалог вплине не лише на учнів міста, а й на студентство. І, зрозуміло, що ми хочемо, щоб до нашого вишу прийшли найкращі випускники шкіл”, – зазначив Микола Степаненко.

Учасники семінару взяли участь у тренінгах “Основи проектного менеджменту або як втілити свою ідею” та “Основи аргументації та контраргументації під час публічного виступу”.

Кілька порад та настанов для активної молоді дала екс-голова міської спілки лідерів, активістка студентської ради, а нині педагог-організатор Полтавської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 Дарина Назаренко.

“Самоврядування – це покликання душі. Це потужний орган, представники якого намагаються змінити світ на краще. Ми маємо, усвідомлювати, що майбутнє у наших руках, ми маємо його будувати. Протягом трьох років я була лідером учнівського самоврядування, потім зайняла активну позицію й в університеті”, – додала Дарина Назаренко.

Після обговорення досягнень у галузі самоврядування учасники семінару представили наукові проекти з основ проектного менеджменту, аргументації та контраргументації під час виголошення промови на секційних засіданнях. Також активна молодь ознайомилася зі способами оформлення та реалізації ініціатив.

Після завершення семінару учасники отримали сертифікати про участь.

Перейти до вмісту