Ви тут:
Екологія Комуналка Полтавщина Споживач Суспільство 

Полтавців закликають встановлювати лічильники на теплоенергію

zebmrHy8m4M

Лічильник вираховує лише ту кількість тепла, яку споживає будинок. Тож “Полтаватеплоенерго” проводило акцію зі встановлення лічильників – споживачі купували, а підприємство безкоштовно їх встановлювало уже із відповідною документацією. Не менш популярним є й індивідуальний тепловий пункт. Про те як можна зекономити кошти, але щоб оселя залишалася теплою обговорили на традиційному еко-сніданку у ГО “Еколтава”.

Із початку опалювального сезону, із 8 жовтня, полтавці будуть сплачувати за теплоенергію за новими тарифами.

_DSC7793

“У травні цього року затвердили тарифи: для громадян, які не мають лічильників – 14 грн 86 коп за кв м, ті, хто мають, сплачуватимуть – 663,32 за 1 Гкал. У квітні тарифи будуть знову переглядати. Тож щоб зекономити кошти й мати теплу оселю, необхідно встановлювати лічильники. На кінець минулого опалювального сезону у 55 багатоквартирних будинках Полтави є теплові лічильники”, – зазначив головний інженер ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” Володимир Пасічко.

На сьогодні можна зекономити, встановивши індивідуальний тепловий пункт. Він коштує близько 200 тисяч гривень на багатоквартирний будинок. Тоді споживання теплоенергії зменшиться на 10-20 відсотків.

_DSC7828

“У Європі спостерігається тенденція до розмежування постачальників і споживачів. Споживач сам відповідає за тепло у своїй оселі. “Полтаватеплоенерго”, як провайдер, постачає тепло, а споживачі повинні вже самостійно дбати про свій мікроклімат, зокрема й утеплювати оселю. Підприємство відпускає лише нормативну кількість тепла. Після встановлення лічильників усі заходи з утеплення житла принесуть свій результат. Тим більше, ми будемо сплачувати лише за те тепло, яке споживаємо, – додав представник ГО “Еколтава” Максим Макуха.

Перейти до вмісту