Ви тут:
Кримінал Полтавщина 

На Полтавщині держслужбовці підробляли документи

Прокуратура міста Полтави направила до Октябрського районного суду  для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо заступника керівника та колишнього інспектора одного з контролюючих органів обласного центру. Вони підозрюються у зловживанні своїм службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України), поєднаного з підробкою офіційних документів (ч.1 ст.366 КК України). Про це повідомив перший заступник прокурора міста Полтави Руслан Кривоніс.

Про це повідомили в Прокуратурі області.

За словами прокурора, у травні минулого року інспектор, перевіривши підприємство молочнотоварної галузі області, виявила порушення будівництва об’єкта та відхилення від проектно-кошторисної документації. Однак, розуміючи великий масштаб порушень та штрафних санкцій, які необхідно було б застосувати (майже 400 тис. грн.), жінка, діючи в інтересах підприємства, не внесла виявлені порушення до акта перевірки.

«До акта були внесені незначні порушення ведення документації з будівництва. І саме цей документ для застосування штрафних санкцій інспектор подала на розгляд заступнику керівника, яка на той момент виконувала обов’язки начальника», – зазначив Руслан Кривоніс, додавши, що заступник керівника, у свою чергу, знаючи про недостовірність зафіксованих порушень, оскільки на перевірці був ще один інспектор, який не погоджувався із незаконними діями колеги, підписала цей акт, застосувавши до підприємства штрафних санкцій на суму менше 30 тис. грн.

Таким чином, унаслідок дій зазначених осіб державний бюджет України недоотримав понад 380 тис. грн.

«Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, а на їхнє майно накладено арешт», – сказав перший заступник прокурора міста.

Перейти до вмісту