Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

У Полтаві пройшов семінар про міжмуніципальні системи поводження з відходами

IMAG1359

У рамках співробітництва України, Німеччини та Швейцарії учора у конференц-залі готелю «Верхоли» відбувся семінар на тему «Міжмуніципальні системи поводження з відходами в Україні – від ідеї до втілення». На якому презентували стратегію поводження з твердими побутовими відходами в Полтавському субрегіоні, а також практичні аспекти реалізації міжмуніципального проекту поводження з відходами у Вінницькій області.

Учасники обмінялися досвідом, обговорили державну політику та проблемні питання у цій сфері. Особливу ж увагу приділили організаційно-правовим, фінансовим аспектам регіональних систем поводження з відходами та концепції підвищення рівня обізнаності населення. Також детально розглянули питання інституційних проблеми регіональних систем поводження з побутовими відходами та необхідні зміни для забезпечення фінансової стійкості та доступності послуг; неорганізований ринок вторинної сировини та погляди представників пакувальної індустрії: можливості та наслідки.

IMAG1353

У семінарі взяли участь голова Полтавської ОДА Валерій Головко, заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, народні депутати, представники центральних органів державної влади та місцевого самоврядування, бізнес-структур і установ, які працюють у сфері поводження з відходами, екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища.

Захід організований спільними зусиллями проекту «Реформа управління на сході України», що виконується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини, швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO) та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Довідка: Die Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH як федеральна компанія підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у галузі міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. В рамках німецько-української співпраці в Україні реалізуються проекти у сферах сталого економічного розвитку, енергетики, демократії, громадянського суспільства та державного управління, децентралізації, охорони здоров’я, зокрема, з питань запобігання поширенню ВІЛ/СНІДу, та реагування на кризові явищa.

Перейти до вмісту