Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві презентували проект для жінок

Полтавська спілка жінок «Чураївна» презентувала новий проект «Активізація участі жінок Полтавщини в суспільних процесах». Його адмініструє громадська організація «MART» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Як розповіла на прес-конференції в ІА “Новини Полтавщини” голова Полтавської спілки жінок «Чураївна» Вікторія Курилко започаткування такого проекту — це виклик часу. У його рамках спілка проведе для жінок-кандидатів, які балотуються до місцевих рад тренінги з питань проведення передвиборчих перегонів. Один з таких тренінгів вже провели 9 жовтня, наступний запланували на 16. Крім цього, 2 заняття зможуть відвідати учасниці, які виграють перегони.

Ми проводимо тренінги з метою сприяння в зростанні рівня політичної конкуренції жінок, покращенні їх лідерських якостей та підвищенні професійного рівня для забезпечення якісної роботи в органах місцевого самоврядування”, – сказала Курилко.

У рамках проекту випустять календар, на ньому з’являться обличчя переможців конкурсу “Жіноче обличчя Полтавщини”, видадуть збірку наукових праць полтавок та проведуть форум жіночого активу області.

За словами ініціатора Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», голови Правління громадської спілки «Освітній Дім Прав Людини в Чернігові», виконавчий директор громадської організації МАRТ (Чернігів, Україна), Сергія Бурова у нього ще планують додати компоненти з прав людини.

Вважаємо що тема проекту досить важлива. Наша організація є правозахисною, працюємо з 1988 року. Ми розуміємося на правах людини, але ця тема для нас нова. Нам цікаво буде взяти участь у цьому проекті”, – сказав Буров.


Загалом організація МАRТ підтримала в полтавській та Чернігівській областях 9 проектів із 28.

Перейти до вмісту