Ви тут:
Вибори 2015 Суспільство 

Полтавські аграрії об’єдналися і виступають проти скасування мораторію на продаж землі в умовах кризи та зубожіння народу

Аграрії Полтавщини об’єдналися, спільно діятимуть на виборах та виступають проти скасування  мораторію на продаж землі в умовах кризи та зубожіння народу. Про це розповів сьогодні, під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, голова Полтавської обласної організації Аграрної партії України Віктор Скочко.

Обласна організація партії заявила про співпрацю зі структурами та організаціями причетними до розвитку сільського господарства на шляху до виборів до місцевих рад та подальший план спільних дій.

“Головним завданням влади має бути збереження ефективного використання і поліпшення родючості землі. Аграрна партія України категорично проти відкриття ринку землі в умовах кризи та зубожіння народу і вимагає продовження мораторію на продаж землі ще на 10 років. Якщо говорити про можливий продаж, то вартість землі має бути не нижчою ніж в Європі”, – сказав Віктор Скочко.

Він також наголосив, що слід заборонити продаж землі іноземцям і не допустити лазівок у законодавстві. А також обмежити максимальну площу земель у володінні одного власника. І необхідно створити механізм повернення землі у державну власність у випадку недбалого ставлення до неї.

Учасники зустрічі наголосили на об’єднанні зусиль заради підтримки і співпраці з Аграрною партією України — політичною силою, яка наразі єдина здатна вплинути на процес занепаду українського села, розвитку сільськогосподарської галузі та підняття престижу селянської праці. Тому на знак взаєморозуміння присутні підписали меморандум про співпрацю.

“Ми об’єдналися із Аграрною партією, бо її лозунг – не відібрати і поділити, а посіяти і виростити. Я вважаю це правильно. Тільки шляхом об’єднання ми досягнемо усіх поставлених цілей. Аграрії — це люди, які зможуть об’єднати країну, і робити усе для її кращого майбутнього”, – сказав голова Полтавської обласної організації “Асоціація фермерів та приватних землевласників “Відродження Полтавщини” Віктор Галич.

У прес-конференції також взяли участь голова обласної організації Селянської партії України Віктор Верещак, голова Полтавського обласного товариства пасічників Наталія Сенчук, директор обласної сільськогосподарської дорадчої служби Світлана Андрієнко та голова Полтавської обласної профспілки працівників агропромислового розвитку Галина Харченко.

Перейти до вмісту