Ви тут:
Відео Головне Місцеві вибори 2015 Полтавщина прес-онлайн-конференція Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині відкрили 8 кримінальних “виборчих” проваджень

Протягом усієї передвиборчої кампанії та безпосередньо в день голосування, міліціонери Полтавщини отримали 233 повідомлення про порушення виборчого законодавства. Всі заяви внесли до Єдиного реєстру. 

Однак, за словами керівника прес-служби УМВС у Полтавській області Юрія Сулаєва – це не остання цифра. 2 заяви надійшло вчора. Їх  додатково перевіряють. 89 повідомлень надійшло за добу в день голосування.

Про це він повідомив на прес -конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”.

За його словами відкрили 8 кримінальних проваджень, серед них 2 підкупи виборців, підробка документів, нанесення тілесних ушкоджень голові територіальної виборчої комісії, спроби винесення бюлетенів з виборчої дільниці. За цими правопорушеннями склали 9 протоколів.

“За всіма фактами, які до нас надходили , відкрито кримінальні провадження та проводять досудове розслідування”, – сказав Сулаєв.

Також близько 3,5 тисяч міліціонерів охороняли виборчі дільниці на Полтавщині. Додатково задіяли 200 правоохоронців у Полтаві. Зокрема, сюди входили представники громадських формувань, Національної гвардії та міліції.

Наразі ще понад 100 матеріалів перевіряють. Збирають докази для проведення слідства. Щодо міліції, то вона працюватиме в посиленому режимі аж до закінчення другого туру виборів.

Про що ще йшлося на прес-конференції дивіться у ВІДЕО

Перейти до вмісту