Ви тут:
Культура Освіта Полтавщина Суспільство 

У Полтавській обласній бібліотеці відкрилась виставка “Науковий центр аграрної України”

У Полтавській Обласній Універсальній Науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського сьогодні відкрилась виставка “Науковий центр аграрної України”. Про це повідомляють організатори  виставки у Facebook. 

12038277_427963747412490_4564266829211944780_n
фото: Facebook

більше фото за посиланням

Одним із найстаріших навчальних закладів Полтавщини є Полтавська державна аграрна академія, яка у вересні 2015 р. відзначає свою 95-ту річницю. Адже початок своєї діяльності вона бере з далекого 1920 р., коли в Полтаві було відкрито факультет садівництва та городництва при вищій робітничій школі, реорганізований потім в сільськогосподарський технікум, а пізніше – в сільськогосподарський інститут. На базі інституту в 2001 р. і було створено Полтавську державну аграрну академію.
В історію ПДАА вписано чимало славних сторінок. З нею пов’язана діяльність таких видатних науковців, як О. В. Квасницький, В. Л. Симиренко, М. Д. Березовський, Ф. К. Почерняєв, В. П. Рибалко, М. Д. Потьомкін, Д. П. Проценко та багато інших. Підготовлено тисячі висококваліфікованих спеціалістів, випускники академії нині займають керівні посади як в українських, так і в іноземних бізнес-структурах, працюють у державних органах влади та в різних міністерствах України. Серед випускників – люди, що стали справжньою гордістю України: С. С. Антонець, Г. А. Олійник, О. Г. Коросташов, Г. М. Корост, В. Д. Мединець.
Нині до складу академії входять 6 інститутів, 7 факультетів, 7 технікумів і коледжів, інститут післядипломної освіти, мовний центр, селекційний центр, дослідне господарство, центр довузівської підготовки, ведеться підготовка близько 14 тис. студентів. Студенти академії мають змогу пройти закордонну практику або стажування в 16-ти країнах світу.
В академії працюють 15 наукових шкіл, очолюваних докторами наук, під керівництвом яких виконуються наукові дослідження. За результатами наукової роботи науково-педагогічних працівників у 2014 році опубліковано 15 монографій, 11 підручників та навчальних посібників, понад 800 публікації у вітчизняних наукових журналах та 170 публікацій в міжнародних журналах.
Сьогоднішня Полтавська державна аграрна академія – це потужний навчальний, науково-просвітницький, культурний і молодіжний центр Полтавщини, що відповідає сучасному рівню вищої освіти, активно реагує на запити ринкової економіки, сприяє розвитку аграрного сектора держави, національної культури, формуванню еліти українського суспільства. В 95-ту річницю бажаємо академії й далі розвивати освіту, науку й виробництво та сприяти якнайповнішій реалізації аграрного потенціалу Полтавщини.
З історією та сучасними науковими здобутками ПДАА знайомлять матеріали книжкової виставки «Науковий центр аграрної України (Полтавській державній аграрній академії – 95)», яка експонується у відділі документів із природничих та аграрних наук.
Перейти до вмісту