Ви тут:
Аналітика Головне Політика Полтавщина Суспільство 

Полтавська міська рада має низький рівень публічності – 45%

unnamed

Загальний показник індексу публічності і відкритості Полтавської міської ради становить  усього 45%, що є низьким рівнем за даними Аналітичного Центру “Бюро економічних та соціальних досліджень”.

Індекс публічності є сумарним результатом публічності міського голови Полтави – 52%, депутатів міськради – 34% та виконкому – 53%.

Серед 22 міст України, де проводилося дослідження, Полтава у загальному рейтингу посіла 20 місце (торік було17 місце).

Як повідомив Костянтин Донченко, експерт АЦ “Бюро економічних та соціальних досліджень”, у цілому в державі зросла публічність органів місцевої влади, у порівнянні з минулим роком, однак – не у Полтаві.

Згідно з дослідженням, полтавські депутати – одні з самих непублічних в державі, яких не знають виборці. До того ж, у міськради немає взаємодії з громадськістю, в обласному центрі нема навіть громадської ради міста і системи звітування депутатів.

Єдиний позитив побачили експерти у функціонуванні сайту міської ради Полтави, щоправда, новітній механізм подання електронних петицій поки що їм незрозумілий.

До речі, серед 120 запрошених на презентацію цього дослідження відгукнулося лише кілька представників громадськості, а депутати Полтави показово проігнорували цей захід.

Лідирують у загальнодержавному рейтингу публічності і прозорості міст Івано-Франківськ, Вінниця, Київ, Луцьк і Суми.

Перейти до вмісту