Ви тут:
Анонс Відео Головне Культура Полтавщина Суспільство 

Вихідними у Миргороді відбудеться ковальський фестиваль: програма заходу

22 серпня в місті Миргород відбудеться Другий Український ковальський фестиваль ножових майстрів. Цьогорічний фестиваль присвячують пам’яті загиблого коваля-зброяра, співорганізатора першого ковальського фестивалю ножових майстрів 2013 року, Петра Федоряки. 31 липня 2014 року він загинув у війні на Сході. З цієї причині у минулому році року ковальський фестиваль не проводили. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

«Петя хотів, щоб такі фестивалі були, і молодь брала в них активну участь. Тому ми і готуємо цей фестиваль. Приїжджайте, приходьте!» – написала Валентина Федоряка на своїй сторінці Фейсбук. Саме дружина Петра – Валентина і взяла на себе більшу частину роботи по підготовці цьогорічного фестивалю.

В містечко майстрів, що на березі річки Хорол завітають ковалі з усієї України та зарубіжжя. Вони покажуть майстерність своєї справи, запропонують всім охочим власноручно виготовити ніж та демонструватимуть власні вироби на ярмарці кованих речей.

Цікавинки ковальського фестивалю – 2015 року:

Протягом дня відбудуться два семінари від майстра-ножовика Віктора Куликова на тему «Складний ніж» та “EDC-ніж”. На фестивалі будуть виготовляти сонячний годинник, до речі такий годинник з попереднього фестивалю вже прикрашає куточок центральної площі міста Миргород.

Фетиваль відбудеться у містечку майстрів на березі річки біля кафе «Ассоль», вул. Гоголя 153.

Програма фестивалю:

10:00 початок

протягом дня:

– виготовлення сонячного годинника

– майстер-класи “ніж своїми руками” (кування і закалювання клинка, виготовлення руків’я і збирання ножа, шліфування клинка, виготовлення ножен зі шкіри, гравірування руків’я, лиття латуні).

– дитяча кузня

– шабельний турнір

– змагання лучників

– метання ножів

– дитячі турніри

– ярмарок народних умільців

– виступи художніх колективів

12:00 “Скуємо весілля”

12:30 виготовлення дамаску горновим зварюванням

15:00 ковальські змагання

18:00 аукціон з продажу ножів фестивалю “Трудолюб 2015”

19:00 закриття.

Роботи загиблого патріота-коваля можна буде придбати на аукціоні, який завершуватиме  фестиваль.

Перейти до вмісту