Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Володимир Микійчук зустрівся з керівниками ветеранських громадських організацій

Сьогодні у Полтавському міському будинку культури, за участю заступника голови обласної ради Володимира Микійчука відбулася зустріч керівників ветеранських громадських організацій з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

Організатором заходу виступила Громадська рада при облдержадміністрації. Вів зібрання заступник голови Громадської ради при облдержадміністрації Олексій Шаманенко.

У ході зустрічі було розглянуто питання соціальної підтримки, пенсійного забезпечення ветеранів війни, Збройних Сил, учасників бойових дій у зоні АТО.

У своєму виступі Володимир Микійчук зазначив важливість процесу формування громадянського суспільства в Україні і на Полтавщині зокрема, конструктивного діалогу влади с громадськістю. Він поінформував учасників зустрічі про співпрацю обласної ради з ветеранськими організаціями, прийняті обласною радою рішення щодо соціальної підтримки учасників АТО, поранених та сімей загиблих військовослужбовців. Йшлося про виділення бюджетних ресурсів на проведення соціальної реабілітації та оздоровлення учасників бойових дій у зоні АТО, підтримку статутної діяльності громадських ветеранських організацій, надання матеріальної допомоги ветеранам на лікування.

Також Володимир Микійчук доповів про реформу територіальної організації влади та адміністративно-територіальну реформу, підкресливши, що реформи у нашій державі пішли, і цей процес є незворотнім. Щодо проблемних питань сьогодення, то, за словами Володимира Микійчука, обласна рада вирішує їх у межах своєї компетенції. Разом з тим, у зверненнях до Президента України, Уряду, Верховної Ради України депутати обласної ради порушують проблеми, вирішити які можливо лише на рівні центральної влади.

Потому заступник голови обласної ради відповів на запитання ветеранів щодо децентралізації влади в Україні, ефективного використання бюджетних ресурсів, збереження військової поліклініки, роботи із зверненнями громадян та ін.

 

Перейти до вмісту