Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

В Полтаві презентували навчальну програму для ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей

DSC_0002

В Полтаві відбулась презентація навчальної програми “Розвиток навичок підприємницької діяльності серед ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей”.

Проект заснований Програмою розвитку ООН спільно з Полтавським обласним центром зайнятості в межах проектів “Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні” та “Економічне та соціальне відновлення Донбасу”, що фіннасуються урядом Японії. Розповів під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

“Головна мета проекту – мотивація внутрішньо переміщених осіб до відновлення або започаткування підприємницької діяльності, – розповів Андрій Якимів, керівник консалтингової компанії “Територія бізнесу”.

У цілому в рамках навчальної програми планується провести 48 тренінгів у 8 областях України, де проживає найбільше кількість ВПО. Метою навчання є підвищення рівня практичних навичок ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей для ведення підприємницької діяльності. Протягом 5-ти денного тренінгу учасники матимуть змогу прослухати лекції з бізнес-планування, особливостям ведення підприємницької діяльності та розвитку власної справи. У рамках практичної частини  тренінгу кожен учасник під керівництвом кваліфікованого тренера зможе розробити свій власний бізнес проект. Важливо звернути увагу, що участь у програмі є безкоштовною. Більш детальні умови щодо участі у програмі можна знайти на інтернет-сторінці: vpo-study.org. Як очікують організатори участь у проекті візьмуть  близько 1200 осіб, з них 200 – з Полтавщини.

Грант виграла група компаній “Територія бізнесу”, яка вже більше 11 років здійснює свою діяльність та впроваджує успішні проекти, – розповіла директор обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва. “Компанія має професійних тренерів, готова навчити основам бізнесу. Найголовніше, що компанія окрім знань надаватиме, згідно гранту, фінансову та консалтингову підтримку новим підприємцям.”

 

 

Перейти до вмісту