Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лубнах відкрили памятник герою АТО

16 img_1549

31 липня, через півроку після загибелі, лубенці вшанували пам’ять та відкрили пам’ятник на могилі ще одного земляка, який віддав своє життя, захищаючи свободу й незалежність нашої держави та мирне  небо над нашими головами, –  старшого лейтенанта Анатолія Миколайовича Безроди.

Біля могили патріота зібралися його рідні – мама, сестра з сім’єю, однокласники, друзі. Присутні вшанували пам’ять Анатолія Безроди хвилиною мовчання та поклали до пам’ятника живі квіти.

Як повідомили в Лубенській міській раді, панахиду за загиблим провів Благочинний Лубенського округу, протоієрей Іван Кармазенко. Зі словами щирого жалю та глибокого співчуття рідним звернувся міський голова Олександр Грицаєнко. Про Анатолія Безроду, якою гарною людиною і товаришем він був, говорив учасник АТО Олександр Клюшник.

Все життя Анатолія Миколайовича нерозривно пов’язане з Лубнами. Тут він народився 1 квітня 1967 року. Навчався й у 1984 році закінчив середню школу №2. Займався спортом. Як і багато випускників тих років мріяв стати військовим, справжнім захисником, хорошим спеціалістом, тому відразу після школи вступив до Полтавського вищого зенітно-ракетного училища, яке успішно закінчив у 1989 році.

Події, що відбулися в нашій країні не залишили байдужим Анатолія. Як професійний військовий, а, головне як патріот, він не міг залишитися осторонь того, що відбувається на сході нашої держави. Із серпня 2014 року він виконував військовий обов’язок   в зоні проведення АТО. 12 січня під с.Тоненьке  Ясинуватського району Донецької області  Безрода Анатолій Миколайович отримав тяжке поранення  під час мінометного обстрілу. А 13 січня вже в госпіталі його серце перестало битися.

http://lubnyrada.com.ua/images/stories/Aamadia07_15/Bezroda1/1%20img_1513.jpg

Рішенням п’ятдесят першої сесії Лубенської міської ради шостого скликання старшому лейтенанту Анатолію Миколайовичу Безроді присвоєно  відзнаку «За заслуги перед містом» (посмертно).

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України № 311/2015 від 04.06.2015 року старшого лейтенанта Безроду Анатолія Миколайовича нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеню  (посмертно). Нагороду сина міський голова вручив мамі героя Лідії Андріївні.

Туга  переповнює серця кожного лубенця. Пам’ять про Анатолія Безроду – лубенця, який поклав життя за мирне небо над нашою головою, завжди буде жити в наших серцях. Вічна пам’ять і Царство Небесне герою! Герої не вмирають!

Перейти до вмісту