Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці каратимуть порушників благоустрою

Під час об’їзду території міста перший заступник міського голови Віктор Калашник виявив чимало недоліків щодо санітарного стану території міста. Як виявилося, Правил благоустрою Кременчука дотримуються не всі установи, організації, підприємства міста. Зокрема, у розпал росту карантинних рослин, деякі ділянки стоять некошеними та неприбраними від бур’янів. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.
Тож відразу після огляду міської території Віктор Калашник дав завдання  т. в.о. керівника  управління контролю за станом благоустрою та екологічної безпеки виконкому міської ради Олені Штунюк розібратися з цим питанням і вжити дієвих заходів щодо наведення порядку. Сьогодні представник структурного підрозділу повідомила, що на виконання доручення керівника міста були обстежені проблемні території Кременчука. Виявлені порушення Правил благоустрою міста з боку підприємств, розташованих за наступними адресами: вул.. Свіштовська, 19; вул. Бойко, 20; вул. Карла Маркса (колишня станція «Юних техніків»); вул.. Бетонна, 19. На підприємства-порушників складено приписи з вимогами привести закріплену за ними територію відповідно до санітарних норм. Олена Штунюк також зазначила, що за несвоєчасний покіс трави та бур’янів на  міських територіях, прибирання червоних ліній, що знаходяться на балансі комунального підприємства «Благоустрій Кременчука», складено протокол на його керівника. Останній розглядатимуть на засіданні адміністративної комісії.  
Т.в.о. керівника  управління контролю за станом благоустрою та екологічної безпеки виконкому міської ради Олена Штунюк наголосила, що відповідно до чинного законодавства на порушників Правил благоустрою можуть бути застосовані важелі адміністративного впливу. Зокрема, штрафи на фізичних і юридичних осіб-підприємців, які є порушниками благоустрою,  можуть накладатися у сумі від 850 до 1700 гривень, а на пересічних громадян – від 340 до 850 грн.
Перейти до вмісту