Ви тут:

Отримувачам субсидій дадуть більше грошей на енергоефективність

борги гроші гривні

Уряд прийняв постанову № 614 від 12 серпня, яка дає можливість отримувачам субсидій долучитися до програми з енергоефективності та отримати відшкодування від держави у розмірі 70%.

Про це повідомили в прес-службі Кабміну.

Зокрема, документом передбачено підвищення граничної суми відшкодування позичальникам частини суми кредитів до 12/14 тис. грн.
Сьогодні ця сума складає відповідно 5/10 тис. грн.
 
Тобто, та людина, якій призначена субсидія, може звернутися до «Ощадбанку» чи до «Укргазбанку» і отримати 70% компенсації від держави на придбання чи то котла, чи матеріалів для утеплення власної квартири або будинку.
 
Згідно з повідомленням, сьогодні вже 17 областей та міст підписали програми і відшкодовують процентну ставку для тих громадян, які взяли в банку кредит на придбання котла чи на модернізацію власного житла, отримали відшкодування від держави і додатково отримують з місцевих бюджетів компенсацію процентних ставок за кредитами.
 
«Незабаром розпочнеться опалювальний сезон і люди мають заздалегідь почати підготовку до нього аби зимою було тепло в оселях і, найголовніше, за це тепло сплачувати менше», – зауважив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що з моменту реалізації програми стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів видано 21 052 кредитів на загальну суму 357 млн грн.
Перейти до вмісту