Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

ОДТРК «Лтава» запустила проект «Україна – час змін»

До Дня Незалежності України ОДТРК «Лтава» започаткувала в радіоефірі нову рубрику: «Україна-час змін». У ній представлено розмірковування українців відносно змін, яких потребує наша держава. «Вільний мікрофон» доступний кожному бажаючому – своє бачення можна висловити безпосередньо журналістам телерадіокомпанії, або ж надіслати його поштою на адресу редакції.

Тема змін, яка набула особливої гостроти після Революції Гідності, залишається актуальною і нині. Тому в журналістів ОДТРК виникла ідея запропонувати слухачам висловити свою громадянську позицію, використавши для цього радіоефір. Чи, принаймні, спонукати їх хоча б замислитися: а й справді, що ж потрібно змінити в державі, аби життя кожної родини стало кращим?

«При цьому для нас важливо почути думки не лише посадовців, які ухвалюють доленосні рішення, а й позицію простих полтавців: студентства, робітників, пенсіонерів. Тому висловлюються у нас на мікрофон і експерти-науковці, й відомі люди, й пересічні громадяни. Крім того, від найактивніших слухачів надходять листи. Щоправда, було побоювання, що відповіді будуть однотипними і стосуватимуться лише закінчення війни. Але як виявилося – у людей досить широке бачення», – розповідає ініціатор проекту, завідувач редакції інформації обласного радіо Тетяна Кружко.

Проект «Україна – час змін» звучить щодня у випусках новин дротового радіо та FM-радіостанції «Ваша хвиля», а також його можна знайти у стрічці новин офіційного сайту ОДТРК «Лтава». Незважаючи на велике різноманіття думок, бачення ситуації та запропонованих змін, у відповідях громадян можна побачити червону нитку, яка починається словами : «Зміни починаються з кожного із нас».

До речі, це не перший подібний проект журналістів обласного радіо. Раніше в ефірі уже звучали «Свідки Голодомору» , «Фронтові трикутники». Це дає можливість кожному слухачеві висловити свою думку, поділитися наболілим, пам’яттю про предків, долучитися до спільного написання історії.

Перейти до вмісту