Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Миргородці переймали досвід Польщі

Із 28 липня по 01 серпня проходив візит української делегації до Польщі, що реалізується в рамках проекту «Громадянський діалог – співпраця органів самоврядування – вища якість публічних послуг». Представники органів місцевого самоврядування з кількох регіонів України отримали можливість ознайомитись із заходами, які реалізуються в рамках реформи місцевого самоврядування в Польщі. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Миргород представляла керуюча справами виконавчого комітету Наталія Гирка. Проект реалізується Центром європейської співпраці (Польща) спільно з Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень (Україна) та Центром транскордонної співпраці в рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії. Метою проекту є підвищення здатності представників самоврядування України до підвищення якості адміністративних послуг. Залучення місцевих мешканців до процесу прийняття рішень і до діалогу публічного з урахування рівності статі.

Учасники навчального візиту також ознайомились зі структурою самоврядування в Польщі від 50-х до сьогодення. У рамках візиту делегати побували у різних польських гмінах та були вражені організацією системи збору сміття, роботою очисних споруд та біоенергетичною галуззю польських міст.

Перейти до вмісту