Ви тут:
Україна 

Командувач армією США в Європі вражений професіоналізмом ЗСУ

benНа відміну від українських військовослужбовців, американські не бували під обстрілами російської артилерії або реактивних систем залпового вогню. Тому США є чому повчитися у бійців ВСУ, заявив в інтерв’ю Defense News командувач американською армією в Європі генерал Бен Ходжес, – пише Ліга.

Американці не бували під вогнем російської артилерії або ракетним обстрілом. А українці були і було цікаво почути, що вони дізналися”, – сказав він, коментуючи спільні військові навчання, що пройшли у Львівській області.

Американський генерал також повідомив, що був вражений тим, як українські війська змогли адаптуватися під час бойових дій і проводити підготовку підрозділів паралельно з участю у війні з російськими окупантами.

“Я був вражений тим, як українські військові працюють над виправленням недоліків і покращують свої можливості. Я бачив, коли на Rapid Trident генерал-лейтенант ЗСУ Анатолій Пушняков привів п`ять офіцерів, які нещодавно повернулися з фронту. Кожен з них стояв перед групою людей з 18 країн і описував свій досвід та отримані уроки. Це було дуже вражаюче і просто зруйнувало всі стереотипи відносно їхніх технічних можливостей, їх готовності провести критичний самоаналіз і говорити про це публічно. Це була одна з найбільш професійних речей, які я коли-небудь бачив у будь-якій армії. Вони були дуже відверті, кажучи “ми не були готові зробити це, але ось так ми адаптувалися”, – розповів Ходжес.

Командувач армією США в Європі також відзначив професіоналізм українських військовослужбовців, які, за його словами, управляються з отриманими від американців протибатарейними радарами навіть краще, ніж це роблять ЗС США.

“Ми надали українцям легкі протибатарейні радари і вони використовували їх дуже і дуже ефективно. Насправді, вони використовували їх так, як не використали ми самі, і це виявилося настільки ефективно, що ми навіть не здогадувалися, що таке можливо” – додав Ходжес .

Перейти до вмісту