Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина Фотогалерея 

До Полтави на свято меду приїхали пасічники з Харкова

12

На Театральній площі в Полтаві відкрили традиційний медовий ярмарок. “Свято меду” на Полтавщині проводять 19 років поспіль. У ярмарку взяли участь 19 найкращих пасічників Полтави та області. Розпочався захід із освячення меду.

На фестивалі представили чимало різновидів меду – гречаний, лісовий, акацієвиий, з різнотрав’я та інше, а також такі продукти бджільництва, як пилок, прополіс, перга, медове вино та медовуха.

Ціна на продукцію від 70 до 120 грн за літр. Так, 1 л меду з різнотрав’я  коштує в середньому 70 грн, гречаного -80- 90, з білої акації 120 грн.

“Кожного року свято стає інше. Збільшується кількість учасників та відвідувачів. Цього року приєдналися пасічники з Харкова. Асортимент меду зростає. Є мед з коріандру. Який дуже популярний сьогодні”, – голова обласної Спілки пасічників Наталія Сенчук.

Також на святі всі могли отримати різноманітні консультації та придбати супутню продукцію бджільництва – прополіс, лікувальні мазі, пергу, маточне молочко, віск, тощо. Представили тут чимало медових напоїв. Організатори кажуть, що пити їх безпечно, адже всі продегустували в Держстандартметрології.

Семененко Наталія привезла мед з с. Лютенька Гадяцького району, каже там великі медозбори, саме туди вивозять щоліта пасіку. Пасікою займається чоловік, Сергій Іванов. Це його захоплення. Нині він прапорщик міліції, вже 6 разів виїжджав в АТО. Коли є вільний час, а це здебільшого в період ротації, повертається до свого улюбленого зайняття.

“Найкращий лісовий мед, з соняшника та квітковий. Пасіка в батьків мого чоловіка, вони давно цим займаються.

Волонтери Полтавського Батальйону Небайдужих продавали різноманітні вироби. Усі зібрані від продажу товарів кошти спрямують на допомогу військовим, які несуть службу у зоні АТО. Ще зібрані на святі кошти передадуть дружині загиблого в АТО воїна Ірині Чипізі та військовослужбовцю, який лікується в Дніпропетровську й має 6 дітей.

Як розповіла волонтер Олександра Сиротенко, пасічники давні друзі волонтерів. Вони неодноразово допомагали бійцям.

“Хлопці дуже радіють такому дарунку як мед. У когось проблеми зі здоров’ям, вони просять медку. У нас є спеціальний пункт, де взимку дівчата роблять вітамінні коктейлі: імбир, лимон та мед”, – сказала Сиртенко.

З Днем пасічника присутніх привітали  заступник директора АПК Іван Рева, голова обласної Спілки пасічників Наталія Сенчук.

Для всіх присутні кращі міські дитячі колективи підготували концерт.

 Ярмарок працювати до 17.00. Завтра почне свою роботу з 8.00.

 Фото Анни Чапали

Перейти до вмісту