Ви тут:

У Полтаві проходить перший в Україні з’їзд громадських організацій

Сьогодні у Полтавській обласній раді проходить установчий з’їзд Громадської спілки “Конгрес громадських об’єднань України”. Раніше подібних заходів у державі не проводили. Полтава стала першою, хто прийняв делегації ГО. Наразі до нашого міста завітали представники ГО Харківщини, Полтавщини, Запоріжжя, Сумщини, за поважних причин, не доїхали лише делегати Донецької та Луганської областей.

“Сьогодні проходить перший етап “човникового” установчого з’їзду громадських об’єднань України. Ми вирішили провести цей з’їзд у п’яти обласних центрах нашої держави — у Полтаві, Запоріжжі, Одесі, Львові та Києві. На сьогодні громадські організації — це велика сила, яка, на жаль, не задіяна у державотворчому процесі. Бо у такому процесі беруть участь тільки ті сили, які себе скомпрометували і довели до нуля країну, це, так звані, політичні партії. Тому ми вважаємо, що прийшов час зайняти їхні місця у суспільстві, і зробити усе для можливе для кращого майбуття”, – сказав професор, голова оргкомітету “Конгресу громадських об’єднань України” Михайло Бугаєць.

За його словами, сьогодні планують обговорити питання об’єднання громадських організацій. На з’їзд Громадської спілки “Конгрес громадських об’єднань України” завітав і голова Полтавської обласної ради Петро Ворона.

“Громадянське суспільство, яке ми плануємо будувати, яке уже будується в Україні, передбачає тісну співпрацю ради, адміністрації і ГО. Сьогодні на теренах Полтавщини сотні ГО, на жаль, більшість із них дуже малочисельні. Хотілося б, перш за все, співпрацювати з тими ГО, які займаються конкретними справами, а не тільки піарять себе. Сьогодні я прийшов для того, аби зустрітися з представниками ГО і тісно з ними співпрацювати. Бо влада інколи не бачить того, що бачить громадськість, і їхні поради і побажання дуже для нас важливі. Хотілося б, щоб усе виражалося у конструктивній формі, і щоб це справді була співпраця. У Полтавській області вона є — обласна рада сьогодні має Громадську раду. Це дуже гарний приклад для усієї України. Також ми, мабуть, перші в країні на початку кожної сесії обласної ради даємо можливість громадським лідерам виступити і висвітлити ті болючі питання, які стоять і в області і перед суспільством. Але я сьогодні не сприймаю той радикалізм деяких громадських активістів, який граничить із межами адміністративних правопорушень. Влада відкрита, тому вдаватися до радикальних дій не потрібно”, – наголосив Ворона.

З’їзд одноденний, далі ж — за два тижні — представники ГО планують відвідати ще чотири обласних центри.

Перейти до вмісту