Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавський аеропорт закривати не будуть, — міністр інфраструктури України

пивоварський

Комунальне підприємство “Аеропорт-Полтава”, яке наразі потерпає від економічної кризи, закривати не будуть. Про це сьогодні заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, під час робочого візиту на Полтавщину.

“На сьогодні дотування аеропорту з обласного бюджету приблизно 2 млн грн на рік. Вартість закриття і відновлення аеропорту потім, буде суттєво більшою. Тому, з моєї точки зору, питання про закриття аеропорту зараз не повинно стояти. Навпаки, є декілька кроків, які можна зробити, і які цю бюджетну дірку закриють досить швидко, і аеропорт за рахунок своїх внутрішніх резервів зможе суттєво зменшити дотацію. Для цього потрібна підтримка міністерства, у першу чергу, у питанні підняття тарифів. У полтавському аеропорті тарифи не піднімалися уже декілька років, вони у гривнях, а у всіх інших українських аеропортах у валюті, і вони переглядалися. На сьогодні різниця у 6-7 разів. Тому, якщо піднімемо тариф хоча б вдвічі, то практично проблема дотування закриється”, – розповів Пивоварський.

Він наголосив, що наразі перед очільником аеропорту поставили чітке завдання створити бізнес-план та почати активні перемовини з авіаперевізниками, результатом яких повинні бути підписані листи про наміри.

“Якщо ці завдання аеропорт виконає, тоді авіаперевізники почнуть здійснювати з Полтави регулярні або чартерні рейси. Міністерство і авіаслужба допоможе у створенні умов для перевізників. Важливо перейти від розмов до конкретних дій, бо для того, аби повноцінно запустити аеропорт потрібні певні інвестиції — декілька десятків мільйонів гривень треба вкласти в інфраструктуру. Зрозуміло, що цьогоріч масового прилету авіакомпаній не буде, але уже зараз необхідно готуватися до сезону 2016 року”, – сказав міністр інфраструктури України.

Андрій Пивоварський зазначив, що наразі аеропорт, порівняно з іншими регіональними, знаходиться у дуже доброму стані.

“Я багато їжджу регіонами і бачив різні аеропорти. У порівнянні з іншими – полтавський у гарному стані. Потенціал у аеропорту є. Можливості для існування теж”, – наголосив він.

Фото Олега Дубини

Перейти до вмісту