Ви тут:

Кобеляччан забезпечать якісною питною водою за кошти ЄС

wp_001072

Голова районної державної адміністрації Таміла Шевченко, голова Кобеляцької районної ради Василь Мирошнеченко, депутати районної ради Анатолій Таранушич та Наталія Пузина взяли участь у сходці жителів с. Красне, яку провела Красненський сільський голова Анна Зайченко.
Про це повідомили в Кобеляцькій РДА.
На сходці  розглядалося питання участі жителів села Красне у міжнародному Швейцарсько-українському проекті DESPRO по забезпеченню якісною питною водою сільського населення.
Виступаючи перед односельчанами Красненський сільський голова Анна Зайченко познайомила присутніх з представниками підрядної організації, які будуть виконувати  будівельні роботи, ознайомила з фінансовою частиною проекту. Наголосила, що його виконання буде здійснюватися за рахунок співфінансування кількох джерел: місцевого, районного бюджетів, коштів  DESPRO, спонсорів та самої громади.
Голова райдержадміністрації Таміла Шевченко та гоова районної ради Василь Мирошнеченко  запевнили, що на черговій сесії районної ради буде виділено 100 тис.грн. з районного бюджету на реалізацію проекту по будівництву водогону в селі Красне. Також Василь Іванович запевнив, що від районної ради буде підготовлено звернення до голови Полтавської обласної ради з прохання виділити кошти з обласного бюджету для фінансової підтримки жителів Красненської територіальної громади.  
Підводячи підсумки зборів громада одноголосно підтримала участь у проекті по будівництву водогону та прийняла рішення щодо уточнення списків і фінансового внеску з боку жителів громади, які беруть участь у проекті та затвердила склад робочої групи.
Довідково:
Загальна протяжність водогону складає 9,3 км.
Кошти на реалізацію проекту будуть виділені з таких джерел:
Районний бюджет – 100 тис.грн.
Сільський бюджет – 200 тис.грн.
DESPRO – 630 тис.грн.
Громада – 400 тис.грн.

Перейти до вмісту