Ви тут:

Преосвященніший Афанасій вручив священику-волонтеру оберіг-нагороду

DSC04116

Настоятеля Свято-Троїцького храму села Фрунзівки, що на Глобинщині, отця Євгена Пономаренка, члена Волонтерського центру Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви Преосвященніший Афанасій, архієпископ Харківський і Полтавський УАПЦ нагородив благословенною грамотою за вагомий внесок як у розбудову духовності на теренах Полтавщини, так і за пастирську та матеріальну опіку в зоні АТО українськими військовими-самовідданими оборонцями на східному фронті кордонів нашої держави від підступної окупації Росією.

«Отець Євген доставляє доброчинні вантажі до Дзержинська на передню лінію оборони вірних захисників Сходу України від російських бойовиків, – повідомив прес-секретар та керівник Волонтерського центру ХПЄ УАПЦ протодиякон Олександр Горай. – Настоятель Свято-Троїцької церкви, клірик Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви,  опікується бійцями Кіровоградської 42-ї бригади територіальної оборони, яка базується в Костянтинівці. Отець Євген Пономаренко благодійно доправив на передову дерево для будівництва бліндажів, організував та зібрав гуманітарну допомогу підприємець Ярослав Химинець».

 «Відзначивши духовну та волонтерську діяльність ієрея Євгена Пономаренка, владика Афанасій вручив йому  вишиту сорочку – подарунок-нагороду від заслуженої мисткині народної творчості України, вишивальниці Полтавського осередку Національної  спілки майстрів народного мистецтва України Віри Забори», – зауважила голова обласного відділення Міжнародної організації «Жіноча громада», член Волонтерського центру ХПЄ УАПЦ Валентина Шемчук. – Сорочка мережана червоними і чорними нитками як символ-оберіг сповненого мрій і тривог буття. Нехай ці кольори  принесуть у домівку отця Євгена й у кожну українську оселю родинний затишок і сердечне тепло… А на Українську землю нехай прийде  Божа благодать, мир і єдність…»  

DSC04114 (1)

Перейти до вмісту