Ви тут:

Найпоширеніші міфи про дієти і схуднення

?????????

У наш час стрункість і здоровий спосіб життя перетворилися на справжній культ. На жаль, це також призвело до того, що теми дієт і схуднення обросли безліччю чуток, міфів і пересудів. В основному, як правило, це трапляється від недостатності знань в медицині. Виправляємо прогалини в дієтології та фізіології.
Пропуски харчування допомагають схуднути

Подумайте ще раз: якщо ви пропустите сніданок або обід, ви набагато більш імовірно відчуєте себе голодними і занадто багато з’їсте пізніше в той же день, причому ви, швидше за все, захочете солоних і солодких продуктів, які не дуже корисні. Замість того, щоб пропускати їжу, робіть кілька невеликих прийомів їжі протягом дня, щоб приборкати апетит і дати вашому тілу паливо, яке йому так потрібно.

Вегетаріанці менше важать

Це може здатися правдою, але в деяких випадках вегетаріанська дієта може допомогти вам навіть набрати вагу. Хоча вегетаріанці застраховані від калорій і жиру, які знаходяться в м’ясі у великій кількості, багато вегетаріанської їжі, наприклад, горіхи, бобові та зернові, містять багато жирів і калорій. Якщо ви збираєтеся дотримуватися вегетаріанської дієти, переконайтеся, що ви не зловживаєте калорійними продуктами.

“Дієтичні” продукти спалюють жир

Те, що на харчовому продукті написано, що він “з низьким вмістом жиру” або “низькокалорійний”, ще не означає, що він допоможе вам схуднути. Насправді, навіть якщо їжа дійсно менш калорійна, в ній може міститися дуже багато цукру або транс-жирів. Завжди перевіряйте харчову цінність продукту, щоб переконатися в його корисності та безпеці для фігури.

При тренуваннях на порожній шлунок спалюється більше калорій

Насправді, коли ви починаєте тренуватися, не поївши попередньо, ваше тіло має меншу енергію і спалює калорії повільніше. Замість походу в спортзал на порожній шлунок, намагайтеся споживати не надто важку, здорову їжу принаймні за чотири години до тренування і перекушуйте приблизно за годину до неї.

Світлі продукти шкідливі

Коли справа доходить до їжі, переконайтеся, що ви не судите про неї за кольором. Деякі світлі продукти корисні для здоров’я, а інших дійсно слід уникати у великих кількостях. Наприклад, банани мають багато корисних поживних речовин, таких як калій і вітамін С, але білий хліб має мало цінного, коли мова заходить про харчову цінність.

Взимку люди товстіють

Ви робили це раніше: щоразу, коли температура падає і ваша вага зростає, ви говорите собі, що просто тіло потребує додаткової ізоляції. Тим не менш, ця логіка не відповідає дійсності. Коли холоднішає, обмінні процеси в тілі насправді починають проходити інтенсивніше, щоб дозволити йому розігрітися, тобто, спалюється більше калорій, відповідно. Якщо ви помітили, що набираєте вагу, коли температура на вулиці падає, скоректуйте свої тренування і звички харчування відповідним чином.

Вуглеводи є ворогами тонкої талії

Насправді, організм потребує вуглеводів – це найкраще джерело енергії для нього. Переконайтеся, що ви їсте корисні вуглеводи, особливо складні вуглеводи, що містяться в таких продуктах, як продукти з цілісного зерна, і цукру у фруктах і овочах, які сприяють здоров’ю і стрункості.

Чим менше калорій ви їсте, тим менше ви важите

Це правда, що скорочення споживання калорій може допомогти втратити вагу, але якщо ви скорочуєте споживання калорій різко, це може зашкодити організму в довгостроковій перспективі. Якщо ви звикли з’їдати 1800 калорій в день, і раптово зменшите цю цифру до 1000, природні інстинкти тіла почнуть боротьбу за виживання, і організм стане відкладати жир в терміновому порядку. А ви опинитеся в полоні найсильнішої тяги – і зазвичай до нездорових продуктів.

Немає поганого часу для їжі

Ви чули це тисячу разів: “Не приймати їжу після 8 вечора, інакше все перетвориться в жир!” Насправді, не має великого значення, коли ви їсте. Важливо те, що саме ви їсте, і як. Але хоча ваш організм буде перетравлювати їжу так само, незалежно від того, у скільки ви поїли, більшість людей до ночі вже набирає свою добову норму калорій. Так що будьте все одно обережні, що стосується нічних перекусів.

За матеріалами udoktora.net/uk

Перейти до вмісту