Ви тут:

10 ознак того, що потрібно пити більше води

 вод

Здається, у світі немає нічого свіжішого за склянку холодної води. Проста вода часто приносить набагато більше задоволення, ніж чашка кави або пляшка газованої води.

Попри це, багато хто з нас п’ють недостатньо води щодня, позбавляючи своє тіло життєво важливого ресурсу. Якщо ви помітите у себе одну з наступних ознак, вам варто негайно виправляти ситуацію.

1. Ви відчуваєте сухість у роті

Це досить очевидний симптом – на відміну від його наслідків. Звичайно, в будь-який момент, коли ви стикаєтеся з цим липким, неприємним відчуттям, ви тягнетеся до якої-небудь рідини. Але солодкі напої дають лише тимчасове рішення великої проблеми. Питна вода змащує слизові оболонки в роті і горлі, і волога затримується надовго.

2. У вас суха шкіра

Шкіра – це найбільший орган вашого тіла, і їй теж необхідно зволоження. Суха шкіра – одна з перших ознак повного зневоднення, що може призвести до серйозних проблем. Нестача води означає нестачу поту, що призводить до нездатності організму вивести бруд і надлишки жирів, вироблених протягом дня. Найпростіший спосіб запобігти цьому – пити більше води.

3. Ви відчуваєте надмірну спрагу

Це не те саме, що сухість у роті. Кожен, хто хоч раз страждав від похмілля, знає, яке це – коли після пробудження ви ніяк не можете напитися. Алкоголь повністю зневоднює ваше тіло, і мозок наполегливо передає сигнали SOS. Прислухайтеся до свого тіла – організм знає, що йому потрібно.

4. Ви відчуваєте сухість в очах

Ознакою недостатнього споживання води є сухі, налиті кров’ю очі (знову спробуйте згадати останнє похмілля). Без необхідної кількості води ваші слізні канали сохнуть. Це може зашкодити очам, особливо якщо ви постійно носите контактні лінзи.

5. Ви відчуваєте біль у суглобах

Наші суглоби і хрящові диски на 80% складаються з води. Це необхідно для того, щоб наші кістки не шліфувалися одна об одну при кожному русі. Зберігаючи баланс вологи в організмі, ви переконаєтеся, що ваші суглоби здатні поглинати шок від різких рухів – бігу, стрибків або незручних падінь.

6. Ваша м’язова маса зменшується

М’язи також в основному складаються з води. Тому чим менше води в організмі, тим менше м’язова маса. Пити воду до, під час і після тренування потрібно не тільки для підтримки комфортного самопочуття, а й для того, щоб зменшити ймовірність розвитку запалення і болю, пов’язаного з фізичними вправами.

7. Ви довше хворієте

Вода допомагає постійно виводити токсини з організму. Ваші органи працюють як єдиний механізм, щоб відфільтрувати непотрібні продукти, але без води механізм не зможе функціонувати належним чином. Зрештою у зневодненому організмі органи починають “витягувати” воду, наприклад, з крові, що призводить до нового набору проблем.

8. Ви відчуваєте втому і сонливість

Коли тіло починає “запозичувати” воду з крові, зневоднення призводить до нестачі кисню, що переноситься до всіх органів. А недолік кисню прямо веде до сонливості і втоми. Це означає, що з кожним днем ви почнете втомлюватися все швидше і швидше – і в довгостроковій перспективі кава вам не допоможе.

9. Ви відчуваєте голод

Зневоднений організм може почати посилати сигнали голоду. Це відбувається протягом дня, і вночі ви раптом прокидаєтеся і відчуваєте непереборну тягу до холодильника. Проте вживання їжі змушує ваше тіло працювати, тоді як вода очищає його і постачає органам “пальне”, необхідне для всіх інших процесів.

10. У вас проблеми з травленням

Ми вже говорили про те, як важливо зволожувати слизову порожнину рота. Це стосується і всієї травної системі. Без необхідного зволоження кількість і щільність слизу в шлунку зменшується, що дозволяє шлунковій кислоті завдавати шкоди вашим внутрішнім органам. Це зазвичай веде до того, що ми називаємо печією і розладом шлунка.

Швидше за все, якщо ви дочитали статтю до кінця, ви подумали: “Хм, навряд чи я п’ю достатню кількість води”. Закралася така думка? Тоді почніть зі склянки води прямо зараз. Краще випивати більше необхідного, ніж менш

За матеріалами 04744.info.

Перейти до вмісту