Ви тут:

Віктор Лисак успішно пройшов люстрацію

viktor-lysak

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак пройшов люстраційну перевірку, передбачену Законом України «Про очищення влади». У висновку зазначено, що до Віктора Лисака не застосовуються заборони, визначені частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади».

Згідно з Законом України «Про очищення влади» з лютого 2015 року проводяться перевірки державних службовців, які обіймають керівні посади.

–Після виходу Закону, Кабінет Міністрів прийняв розпорядження про графік перевірок, в якому вказано коли і кому проводити перевірку, – говорить начальник відділу кадрової роботи апарату Полтавської ОДА Наталія Лях –Відповідно до цього графіку облдержадміністрація в порядку черги проводить люстрацію.

Проведення люстраційної перевірки має два напрямки: політичну та економічну.

–До політичної сторони перевірки відноситься займання керівних посад в період з 22.02.2010 р. до 24.02.2014 р., на рівні області. Це посади голів райдержадміністрацій та їх заступників. Якщо людина в цей період займала посаду, вона автоматично люстрацію не проходять. У нас був випадок, коли людина не пройшла люстрацію, тільки тому, що у цей період, більше року, працювала заступником голови облдержадміністрації.

Другий бік – економічний: перевірка декларацій, майнових прав державних чиновників.

–Під час перевірки Віктора Петровича ми зробили шість запитів: до Генпрокуратури, СБУ, судової адміністрації, Міністерства юстиції, Фіскальної служби України та до УМВС. Певний час ці служби проводили перевірку і надіслали нам відповіді. По даній перевірці ми не отримали відповідь лише з Генеральної прокуратури, але там були деякі неточності у Законі, і було не зрозуміло, чи необхідно робити запити абсолютно по всім чиновникам, які проходять перевірку, чи лише по тім, які працювали у прокуратурі. На основі отриманих відповідей, ми зробили висновок, про те, що ніяких порушень та претензій до Віктора Лисака ми не маємо і він успішно пройшов перевірку.

–Віктор Петрович, на початку березня, написав заяву в якій дав згоду на проведення люстрації, – говорить заступник директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Юрій Курилко. – Перевірка тривала з початку березня і лише на цьому тижні створена при Полтавській ОДА люстраційна комісія дала висновок про те, що жодних претензій до діяльності Віктора Петровича немає.

Графік проведення люстраційних перевірок можна дивитися на сайті Полтавської облдержадміністрації в розділі «Очищення влади» (adm-pl.gov.ua). Там можна знайти заяву, декларацію та висновок проведення люстрації.

Прес-служба Полтавської ОДА

Перейти до вмісту