Ви тут:

У Шумейковому урочищі вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

Сьогодні на території Меморіального комплексу воїнам Південно-Західного фронту в урочищі Шумейкове, що на Лохвиччині, відбувся мітинг-реквієм та обласне культурно-мистецьке дійство “Вічна слава героям”. Полеглих у Другій світовій війні воїнів вшанували хвилиною мовчання та відслужили панахиду, а до Монументу “Вічного вогню” та місця першого захоронення командуючого військом Південно-Захіного фронту генерал-полковника Михайла Кирпоноса ветерани, духовенство, громадськість, народні депутати України, депутатський корпус Полтавської обласної ради, Лохвицької районної ради поклали квіти.

“Державу поважають тоді, коли вона має свою армію. Держава, яка не утримує свою армію – утримує чужі. Тому сьогодні, як ніколи, серед українців повинен бути дуже високий дух патріотизму та єдності, тоді ми переможемо. Ветерани відстояли нам свободу, і ми її нікому не віддамо. Вони перемогли нацизм, а ми обов’язково переможемо рашизм”, – наголосив голова Полтавської обласної ради Петро Ворона.

Ветеранів та усіх присутніх хореогрфічними постановками, художніми номерами та піснями вітали дитячі колективи Лохвиччини, пісенно-танцювальний ансамбль “Полтава” та солісти Полтавської обласної філармонії.

“Сьогодні ми повинні зрозуміти, що у нашому єднанні наша перемога. У світлі останніх подій в Україні, ми повинні більше підтримувати один одного і з повагою ставитися до себе та оточуючих, бо у єдності наша сила. Сьогодні на рівні держави відзначається подія, яка відбулася 70 років тому. На підтримку ветеранів цьогоріч держава виділила певні кошти, долучилася до цього і Полтавська обласна рада. Більше 30 програм на підтримку ветеранів діє в області, ми завжди їх пам’ятаємо, пам’ятаємо їхній подвиг”, – сказав голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Під Державний Гімн України військовослужбовці дали військовий салют, а діти випустили у небо десятки жовто-блакитних повітряних кульок та білих голубів, як символ миру та надії на краще майбуття.

“Ми молимося за усіх воїнів, за усіх людей, які загинули під час Другої світової війни, яка принесла величезні руйнування та забрала мільйони людьких життів, зруйнувала і призвела до страждань мільйони людей. Зусиллями майже всього світу вдалося побороти нацизм. Ми вшановуємо сьогодні усих людейй, які ціною подвигу перемогли зло, вони перемогли самі себе та свої слабкості, вони зупинили зло ціною власного здоров’я і власного життя. Нехай Бог благословить усих наших ветеранів. Подія, яку ми сьогодні відзначаємо повинна вчити нас, що лише об’єднавшись навколо Батьківщини, навколо Богом даної землі, разом, спільно ми зможемо подолати ворога. Правда Божа перемогла 70 років тому, і переможе і сьогодні”, – наголосив Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Владика Федір.

Перейти до вмісту