Ви тут:

У Полтаві вирішують долю місцевого аеропорту

Як вивести обласне комунальне підприємство “Аеропорт-Полтава” з економічної кризи та надати йому друге життя, говорили сьогодні представники консалтингової компанії та влади.

Зокрема, на нараді у першого заступника голови ОДА Андрія Пісоцького говорили про створення перспективного плану розвитку закладу.

Як зазначив Пісоцький, “Аеропорт-Полтава” хотіли б розвивати за трьома напрямками: це транспортні авіаперевезення, внутрішньоукраїнські та міжнародні рейси, пасажирські перевезення та створення бази, на якій ремонтуватимуть та обслуговуватимуть літаки.

“Ми б хотіли визначитися з перспективами, проаналізувати наскільки це все можливо будувати в Полтаві на базі нашого аеропорту, – сказав Пісоцький.

Консультант компанії незалежний авіаційний консалтинг Євген Трескунов запропонував не відразу замовляти розгорнутий бізнес – план, а працювати поетапно. Почати з дослідження та вивчення аеропорту, визначити місцевий потенціал, що може бути цікавим у Полтаві, щоб саме сюди літали.

“Щоб замовити бізнес-план треба великі гроші. Зрозуміло, що такі регіональні аеропорти як у Полтаві відразу не потягнуть таку вартість. Ми пропонуємо, і це наша відмінність від західних консультантів, не відразу замовити в нас великий пакет, а почати з дослідження та вивчення. Оцінити ваші перспективи з розвитку авіаперевезень, туристичний, економічний потенціал та врахувати кількість населення”, – сказав Трескунов.

Також він зазначив, що варто врахувати й інвестиційний потенціал.

“Частина нашого дослідження – це оцінка для вас зони обслуговування аеропорту. 1 ,5 млн населення регіону — це замало. Є Харків, Дніпропетровськ та Київ, які на сьогодні забирають на себе пасажирів, де є певна інфраструктура та інвестиції. Їм почати будь-який рейс значно легше. Аеропорт домовився з компанією, компанія полетіла, а тут ми всі розуміємо, що є потреба в інвестиціях: організаційних, юридичних та інфраструктурних. Щоб аеропорт був конкурентноспроможним ці інвестиції повинні бути оптимальні”, – сказав Трескунов.

Кінцевим етапом стане повний аналіз аеропорту, його основних макропоказників, технічного стану та інше, дослідження перспектив та рекомендації зі стратегії, яку модель оптимально обрати для аеропорту та які залучити компанії.

Сьогодні фахівці працюватимуть в КП “Аеропорт-Полтава” цілий день.

Перейти до вмісту