Ви тут:

Що потрібно кременчужанам учасникам АТО для отримання путівки у санаторій

В управлінні праці та соціального захисту населення Автозаводського райвиконкому повідомляють про те, що набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції». Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Для одержання путівки інваліди війни та учасники бойових дій з числа учасників АТО повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Інваліди війни та учасники бойових дій з числа учасників АТО, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції забезпечуються за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

Взяття на облік здійснюється на підставі заяви, медичної довідки лікувальної установи за формою № 070/о, копії посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та документу, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення. При собі мати оригінали документів.

Реєстрація заяв, облік учасників бойових дій та інвалідів війни здійснюються окремо за кожною категорією залежно від профілю захворювання, за яким особи направляються на санаторно-курортне лікування, в порядку черговості подання заяв.

Наголошуємо, що особа, яка перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням в органах соціального захисту населення, але в поточному році одержала безоплатну путівку, знімається з обліку.

У разі, коли особа має право на забезпечення путівкою за кількома законами, їй надається право вибору в забезпеченні путівкою за одним із них.

Інваліди війни та учасники бойових дій з числа учасників АТО які звернулися з питань забезпечення санаторно-курортним лікуванням відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 22.02.2006 № 187 мають можливість забезпечення санаторно-курортними путівками відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 31.03.2015 № 200 та перебувати на обліку за обраним Порядком.

Перейти до вмісту