Ви тут:

НАСА пропонує винагороду за план колонізації Марса

38

У НАСА (Національному управлінні з аеронавтики і дослідження космічного простору США) оголосили конкурс на оптимальне завоювання “червоної планети”.

Як повідомляє Радіо Свобода, агенція запитує: “Що треба взяти із собою людині, щоб подолати 140 мільйонів миль до Марса та з мінімальними втратами колонізувати червону планету?” Відповісти ж на нього пропонують учасникам конкурсу.

Як повідомляє НАСА, будь-хто може повідомити детальну схему відправлення людської експедиції на чужу планету та вказати, що саме і в якій кількості необхідно взяти із собою екіпажу: воду, їжу, кисень, медпрепарати, інструменти тощо. За найкращий і найбільш бюджетний варіант НАСА обіцяє винагороду не менш ніж 5 тисяч доларів. Загальний призовий фонд оцінюється в 15 тисяч.

Міжнародний проект “Mars One” передбачає колонізацію Червоної планети людьми. Для польоту на Марс без можливості повернення на Землю вже відібрано 100 осіб із різних країн світу. Серед них і українець із Житомира Сергій Якимов.

Як відомо, раніше американська космічна агенція NASA офіційно поділилася планами щодо пілотованого польоту до Марсу та висадки людини на планету.

Крім того, вчені НАСА працюють над створенням повітряного міста із повітряних куль над планетою Венера, аби мати можливість досліджувати планету, не заглиблюючись до ворожого середовища.

Перейти до вмісту