Ви тут:

Фільм, який будить душу і говорить до нашого серця – Президент на прем’єрному показі фільму «Аеропорт»

Президент України разом з дружиною відвідав прем’єрний показ документального фільму «Аеропорт» та поспілкувався з безпосередніми учасниками подій, відображених у стрічці, – ахисниками Донецького аеропорту в різні періоди його оборони.

У цьому документальному фільмі, який був знятий про події кінця літа – осені 2014 року, достовірно відновлені деталі захисту Донецького аеропорту. Стрічка показує відважних захисників ДАПу, яких за мужність, витривалість, військову звитягу та героїзм почали називати «кіборгами».

Президент звернувся до «кіборгів» зі словами: «Те, що ви зробили, ваш подвиг, відродив бойовий дух української армії. Якщо б не ви і не такі, як ви, мужні воїни, які боронять нашу країну, ворог був би по усій Україні», – сказав Президент.

«Ми навчилися боронити державу», – сказав Глава держави та подякував «тим воїнам і волонтерам, солдатам і генералам, які за дуже короткий термін створили українську армію».

«Сьогодні вона є і вона має свої перемоги і своїх героїв. Слава Україні і Слава Героям!» – сказав Петро Порошенко.

«Я не маю жодного сумніву: ми звільнимо аеропорт, бо це наша земля. І ми відбудуємо аеропорт. І там ми зробимо під склом залишки арматури, бетону і напишемо “Слава “кіборгам!”, щоб на віки пам’ять про ваш подвиг жила в поколіннях українців, і на вашому подвигові виховувалися покоління захисників України», – зазначив Глава держави.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих в Донецькому аеропорту.

Глава держави також подякував творчому колективу фільму за небайдужість та документальну фіксацію незламності духу справжнього українського воїна.

«Я б радив його переглянути всім. Адже цей фільм виховує українця краще, ніж десятки найкрасномовніших політичних промов. Він будить душу і говорить до нашого серця», – сказав Петро Порошенко.

Прес-служба Президента України

Перейти до вмісту