Ви тут:

До Дня цивільного захисту діти з Гожулів спробували себе у ролі вогнеборців

79

27 травня співробітники 4-ї державної пожежно-рятувальної частини у рамках Дня цивільного захисту провели профілактично-пізнавальний захід для учнів Гожулівського навчально-виховного комплексу, – повідомили у ГУ ДСНС України у Полтавській області.

Під час заходу рятувальники розповіли школярам про основні правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності у літній період.

Також, ознайомили присутніх зі специфікою роботи Служби порятунку, продемонстрували пожежні автомобілі, спеціальне обладнання та бойове спорядження вогнеборців, розповіли тактико-технічні характеристики та показали окремі елементи оснащення у дії.

00

Крім того, усі бажаючи мали змогу і самі спробувати себе у ролі вогнеборців – людей, які цілодобово, за першим викликом виїжджають на допомогу. Школярі приміряли бойовий одяг, посиділи за кермом пожежного автомобіля та, після короткого інструктажу, ліквідовували умовну пожежу.

Після практичних вправ для дітей була організована вікторина на знання правил безпечної поведінки у літній період.

Діти розповідали як потрібно поводитися під час пожежі та що робити аби її не сталося. Рятувальники доповнювали відповіді та наголошували, що дуже важливо знати та дотримуватися правил безпеки життєдіяльності. А щоб школярі не забували їх під час літнього відпочинку їм вручили тематичні листівки.

Аналогічний захід днями провели бійці 4-ї державної пожежно-рятувальної частини та співробітники Полтавського міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області і для учнів Розсошенської гімназії.

25 травня адміністрація навчального закладу організувала «День здоров’я», який традиційно проводять двічі на рік – у вересні та у травні.

Керівництво гімназії запросило рятувальників напередодні канікул нагадати дітям важливі правила безпеки життєдіяльності. Для учнів 5-10 класів провели тематичні конкурси та вікторини, роз’яснили правила безпечної поведінки у літній період та ознайомили з роботою оперативно-рятувальної служби. Також вручили дітям листівки, а адміністрації гімназії – матеріали для оновлення куточків безпеки.

Перейти до вмісту