Ви тут:

5 способів зміцнити нігті в домашніх умовах

zdorovye nogti

Доглянуті нігті – обов’язкова частина сучасного образу дівчини. Щоб ваші нігті сяяли здоров’ям, довго тримали на собі лак і не доставляли незручностей, дотримуйтесь наступних порад., пише  “Країна Здоров’я“.

1. Ванни з морської солі і глини
Морська сіль і рожева глина – відмінні союзники для відновлення і зміцнення нігтів. Розчиніть 2 столові ложки солі в 400 мл теплої води. Додайте 1 столову ложку рожевої глини, розмішайте. Занурте нігті в ванночку на 15 хвилин. Курс – 10 процедур через день. Коли нігті прийдуть в нормальний стан, досить робити ванночку 1 раз в два тижні для профілактики.

2. Масляні ванночки
Оливкова або олія зародків пшениці допоможуть наситити втомлену пластину. Підігрійте масло на водяній бані до тих пір, поки воно не стане теплим. Додайте 4 краплі ефірного масла чайного дерева і занурте нігті в ванночку на 10 хвилин. Процедуру потрібно робити щодня протягом 5 днів. Після цього втирайте оливкову олію на ніч в нігтьову пластину 2 рази на тиждень.

3. Сік буряка
Сік буряка – дуже корисний для нігтів. Він, як ніщо інше, зміцнює нігті і прибирає їх крихкість. Натріть буряк на дрібну тертку, і видавіть з неї сік. Втирайте його в нігті два рази на день протягом 10 днів. Даний метод не варто використовувати перед важливими заходами, тому що буряк забарвлює нігтьову пластину. Проте, не дивлячись на незручності, результат від даної процедури вас порадує.

4. Гліцериновий масаж
Масаж нігтів підсилює їх ріст. Щоб масаж ще й зміцнював пластини, використовуйте під час процедури гліцерин. Нанесіть його на кутикули нігтів і масажуйте підставу нігтя за допомогою м’якої щітки. Тривалість – по одній хвилині на кожному нігті. Рухи повинні бути м’якими, які не приносять дискомфорт. Масаж нігтів необхідно виконувати 1 раз на тиждень. Ідеально, якщо ви будете його робити перед ванною.

5. Бджолиний віск
Віск полірує нігтьову пластину, зволожуючи її і захищаючи від зовнішніх пошкоджень. Крім того, він допомагає позбавитися від розшарування. Розтопіть бджолиний віск і втирайте його в нігті щовечора. Через 14 днів нігті будуть міцними.

До слова, втирати бджолиний віск потрібно перед збиранням та іншими домашніми справами. Така нескладна процедура захистить нігті від шкідливого впливу хімічного складу миючих засобів.

Перейти до вмісту