Ви тут:

Спостерігачі ОБСЄ нарахували за день понад тисячу вибухів на Донеччині

Місія ОБСЄ спостерігала в неділю запеклі бої між терористами “ДНР” і українськими військовими, зареєструвавши понад тисячу вибухів унаслідок використання зброї калібром більше 100 мм

Про це йдеться у звіті місії, опублікованому на сайті організації, передає Еспресо.TV

“З моменту прибуття групи о 9:35 до 15:00 місія ОБСЄ зафіксувала 1166 вибухів, викликаних, головним чином, ударами артилерійських і мінометних снарядів”, – наголошується в документі.

За словами спостерігачів, інтенсивне протистояння відбувалося з використанням танків, важкої артилерії, автоматичних гранатометів, мінометів, важких кулеметів і стрілецької зброї.

“12 квітня від точки спостереження, розташованої в східній околиці Бердянського(під контролем уряду, в 19 км на схід від Маріуполя, в 1,5 км на захід від Широкиного) між 17:45 та 18:00 СММ чули 25 пострілів мінометів, які були випущені з позицій “ДНР” на сході, і впали в одному кілометрі на північ позиції СММ, на позиціях Збройних сил України в Широкиному”, – йдеться в оприлюдненому в ніч на понеділок звіті місії за 12 квітня.

Водночас у звіті відзначається, що між 18:00 і 18:25 СММ чула ще 24 постріли мінометів, що ударили в двох кілометрах від своєї позиції, недалеко від дороги E58. “З 18:05 до 18:25 СММ спостерігала 30 мінометних пострілів з позиції Збройних сил України по узбережжю Азовського моря в південній частині Бердянського, в 400 метрах на південний схід від позиції СММ”, – повідомили в місії.

Далі, відзначають спостерігачі, було затишшя до 18:50, коли артилерія “ДНР” з північно-східного напрямку обстріляла українські позиції, ймовірно, це були 122-мм гаубиці.

“СММ спостерігала бризки в Азовському морі. СММ пішли в 19:00, але продовжували чути артилерійський вогонь. Артилерійський вогонь було чути, він шатав будинки в Маріуполі; він закінчився о 20:25”, – йдеться в повідомленні.

Обстріли, за їхніми даними, відбувалися як з територій, контрольованих терористами, так і з районів, де розташовані позиції військових. У місії заявили, що не в змозі оцінити, хто став ініціатором бою.

Нагадаємо, за інформацією прес-центру АТО, 12 квітня з 18 години вечора до опівночі терористи на сході України здійснили 18 обстрілів позицій українських військ.

Перейти до вмісту