Ви тут:

Протидія корупції в лавах органів ДФС Полтавської області

Як повідомила в.о.начальника ГУ ДФС у Полтавській області Жанна Кузнецова з метою упередження та профілактики вчинення працівниками органів державної фіскальної служби області злочинів у сфері службової діяльності та корупційних правопорушень протягом січня – лютого поточного року працівниками відділу власної безпеки ГУ ДФС у Полтавській області здійснено 187 профілактичних заходів. За результатами службових перевірок винесено 11 офіційних застережень.

За вказаний період органами прокуратури відкрито 4 кримінальних провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2, ст.364, ч.1 ст. 366, ч.1 ст.367 та ч. 4 ст.368 Кримінального кодексу України відносно працівників органів державної фіскальної служби області, які допустили порушення при проведенні контрольно – перевірочних заходів.

Протягом вказаного періоду проведено 18 службових перевірок (розслідувань) за інформацією щодо можливих порушень вимог чинного законодавства працівниками органів державної фіскальної служби області, в тому числі 6 за зверненнями громадян, юридичних осіб. Всі звернення розглянуті вчасно, без порушення термінів. До органів прокуратури для прийняття рішення згідно Закону передано 6 матеріалів службових перевірок.

На адресу керівників підрозділів внесено 7 подань про усунення виявлених перевірками недоліків та притягнення винних осіб до відповідальності. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 8 працівників органів державної фіскальної служби області, в тому числі 1 звільнено, 3 позбавлено премій.

З метою недопущення прийняття на службу осіб, які в подальшому можуть дискредитувати органи ДФС, проведено перевірку 14 кандидатів. За результатами перевірок, заперечень щодо їх подальшого працевлаштування не було.

ГУ ДФС у Полтавській області

Перейти до вмісту