Ви тут:

Полтавські рятувальники провели для працівників бібліотек заняття з пожежної безпеки

Сьогодні співробітники Полтавського міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області на базі Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського провели для працівників обласної та міських бібліотек семінарське заняття з пожежної безпеки. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Під час лекції фахівці Служби порятунку роз’яснили присутнім основні правила пожежної безпеки, розповіли про основні вимоги до адміністративних будівель, правила використання та технічні характеристики первинних засобів пожежогасіння, зокрема вогнегасників, внутрішніх пожежних кранів та пожежних щитів. Також, рятувальники роз’яснили правила евакуації під час пожежі, розповіли що потрібно робити громадянам, які не змогли покинути будівлю, де виникло загоряння.

«Якщо виникла пожежа – не піддавайтесь паніці, відразу телефонуйте в Службу порятунку за номером 101 та повідомте адресу, де сталося загоряння. Включені електроприлади заборонено гасити водою, тільки вогнегасником. Під час евакуації рухайтеся якомога ближче до підлоги, щоб не учадіти, пам’ятайте, що дим завжди піднімається вгору. Допомагайте іншим людям евакуюватися з палаючого приміщення, але не забувайте про власне життя», – наголошували фахівці Головного управління. 

Крім того, рятувальники розповіли працівникам бібліотек правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів, навчали алгоритму дій при виникненні різного характеру надзвичайних ситуацій. Наостанок заходу, співробітники ДСНС продемонстрували повчальні відеоролики та вручили присутнім тематичні листівки.

Перейти до вмісту