Ви тут:

У Полтаві вшанували Героїв Небесної Сотні

Полтавці вшанували Героїв Небесної Сотні. У Свято-Успенському соборі пройшло поминальне богослужіння. Потім понад тисяча учасників заходу пам’ятною, скорботою ходою пройшли  вулицями міста. Біля будівлі Полтавської обласної ради, пройшов мітинг-реквієм на честь загиблих під час Революції Гідності та пам’яті Героїв Небесної Сотні. Саме в ці дні рівно рік тому на площі перед ОДА збирався місцевий Євромайдан.

Люди у руках тримали фото всіх Героїв Небесної Сотні та полеглих за Україну в зоні АТО. У знак шани запалили свічки та лампадки. Люди приносили квіти. Лунав Гімн України та українська народна пісня “Пливе кача по Тисині”

До меморіалу Небесної Сотні учасники заходу поклали живі квіти, хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих.

До присутніх звернулися активні учасники Майдану та Революції Гідності, серед них голова Полтавської ОДА Валерій Головко та голова Полтавської облради Петро Ворона.

 “Кожен з нас згадує себе в ті дні, де він був. Так сталося, що минулоріч 19 лютого, мій робочий день розпочався в ВР, але як розпочався, так і закінчився. Саме в цей день розпочалися масові протистояння. Страшно, і дійсно було страшно, я ніколи в житті не бачив стільки крові. Сьогодні ми воюємо на два фронти: зовнішній ворог – Росія, внутрішній — корупція. Кожного дня, йдучи на роботу, я собі задаю питання, що я зробив для того, щоб наша країна стала потужнішою й таке питання повинен задати кожен. І я хочу, щоб всі зрозуміли – ми єдині тільки разом ми переможемо”, – сказав Головко.

Петро Ворона зазначив, що важко говорити дивлячись на портрети героїв.

Рік тому ми стояли на майдані. І на Полтавщину дивилися, як на центр України. Думали, чи прийде сюди революція і вона прийшла. Прийшла завдяки вам, вашій безстрашності та козацькій крові, яка не згасла в вас. І ми це зробили. І сьогодні незалежно від віросповідань, від етнічного походження та політичних переконань весь український народ об’єднався в одному — зберегти цю країну”, – сказав Ворона.

 

 

 

Як це було дивіться у нашій фотогалереї.

Перейти до вмісту