Ви тут:

Тимчук: Передові підрозділи російсько-терористичних військ на Новоазовському напрямку розбиті

108804

Протягом першого дня наступу в напрямку Новоазовська українським військам вдалося просунутися на 7-10 км

Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив координатор групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук.

“О 6.50 ранку, 10 лютого, на Маріупольському напрямку українські війська без артпідготовки, добившись оперативної раптовості, перейшли в наступ відразу на декількох ділянках, діючи кількома тактичними групами. Протягом першого дня наступу українським військам вдалося просунутися на 7-10 км, звільнивши ряд населених пунктів”, – йдеться у повідомленні.

Потім противник спробував зупинити просування українських підрозділів шляхом завдавання масованих вогневих ударів артилерією по їхніх бойових порядках, а також організацією загороджувального вогню на шляхах їхнього руху.

“Тим не менш, фактично передові підрозділи російсько-терористичних військ на Новоазовському напрямку розбиті (знищена 4-гарматна протитанкова батарея противника, до 5 одиниць бронетехніки, а також 6 одиниць автомобільної техніки)”, – повідомив Тимчук.

У районі Новоазовська спостерігаються спроби російсько-терористичних військ ущільнити бойові порядки і наростити артилерійську групу північніше міста (зокрема, зафіксовано перекидання з боку російського кордону 4 установок РСЗВ БМ-21 “Град”). Назустріч наступаючим підрозділам українських військ у район Саханка перекидається з території Росії через Новоазовськ тактична бронегруппа армії РФ (3 танки, 2 БМП-2 і 2 БТР-80).

Від населеного пункту Тельманове вздовж дороги Т0508 спостерігається перекидання декількох дрібних груп російсько-терористичних військ (до одного взводу з окремими танками і ББМ). В основному для перевезення терористів використовується цивільний автотранспорт. Загальний напрямок – Шевченко – Порохня (південніше Тельманового). Мета противника в даному районі – створити на лівому фланзі наступаючої тактичної групи українських військ свою ударну групу.

Перейти до вмісту